Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har blivit rubbad på ett personligt plan”

Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Lias Andersson är avstängd från New York Rangers. 

Nu berättar han om situationen. 

– Saker har hänt som inte fått mig att må bra som person, säger 21-åringen till GT. 

Det var innan jul som New York Rangers stängde av den svenske talangen Lias Andersson utan lön. Detta efter att Andersson inte dykt upp till en samling med klubbens AHL-lag. 

Det är oklart vad som ligger bakom avstängningen, men uppgifter i USA gör gällande att den svenske talangen tröttnat på att spela för farmarlaget och vill bli trejdad. 

Lias Andersson berättade kort om situationen när han gästade SVT:s studio i samband med CHL-matchen mellan Frölunda och Luleå. 

– Det är klart man hade velat spela. Jag kommer gå in på det lite senare, men det är inte riktigt läge just nu. Det har varit en ohållbar situation för mig som person, men det har varit skönt att varit på hemmaplan, säger han i SVT. 

Lias Andersson om situationen i New York Rangers

GT träffade Andersson kort efter att matchen mellan Frölunda och Luleå var avslutad. 

– Det känns konstigt att vara här mitt i vintern. Det var några år sedan sist. Det känns annorlunda, men det är kul. 

Kan du säga någonting om vad det är som hänt i Rangers?

– Jag kommer inte gå in på detaljer vad som har hänt. Men det är saker som har hänt och det är saker som inte fått mig att må bra som person. Det är inte att jag är missnöjd över min hockey eller så, utan jag har blivit rubbad på ett personligt plan. Det är väl det som har hänt, jag kommer gå in på detaljer mer i framtiden. 

– Det är inget löfte som spruckit, det är saker som hänt bara som gjort mig väldigt obekväm och sådana grejer. 

– Tyvärr kan jag inte säga någonting, jag har munkavle från agenterna. Så jag får hålla tyst. 

”Väldigt stolt att ha gjort valen”

– Jag visste att jag skulle bli avstängd. Som hockeyspelare hade det varit bäst att spela hockey, men jag sätter välmåendet och min hälsa över det. Jag är också lite småskadad och måste vara hemma och ta hand om det. 

Ångrar du något av valen du gjort?

– Absolut inte. Jag är väldigt stolt att jag har gjort dem, och jag tror de flesta kommer hålla med när de får reda på vad som har hänt. 

Har du kontakt med någon spelare i laget?

– Jag snackade med Mika (Zibanejad) precis, jag ringade och gav några tips. Vi snackade en del, det är honom jag har bäst kontakt med. Jag bodde hos honom där borta, han är som min brorsa, han har tagit hand om mig.