Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är helt otroligt – har inte hänt sen juniorerna”

Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Här är Frölundas minst sagt oväntade fyramålsskytt. 

Nicklas Lasu, 30, prickade in en puck i egen kasse – och bjöd sedan på en hattrickshow. 

– Helt otroligt. Har inte hänt sedan i juniorlaget, säger han. 

Frölundas assisterande lagkapten pustade ut i omklädningsrummet efter urladdningen mot Färjestad. Han omringades av journalister och lagkamrater som lekte reportrar. 

– Klart att det känns fint att vi lyckades vända. Vi gjorde ju en ganska bedrövlig match i Karlstad. Oerhört starkt att komma tillbaka så här, säger Nicklas Lasu. 

Färjestad hade 6-3 med sig från första mötet och därmed ena benet i kvartsfinal i Champions Hockey League. De regerande mästarna var alltså tvungna att vinna med minst tre puckar på hemmais. 

Frölunda öppnade urstarkt och gick tidigt fram till 2-0 innan det var dags för Nicklas Lasu att kliva in i händelsernas centrum – genom att göra självmål. 

– Helt otroligt att man gör en i egen kasse. Och det var ju ett fint avslut också, haha, men jag vet att det kan hända. Tanken är att jag ska ta den bortre spelaren, sedan kommer pucken för fort och jag hinner inte reagera. Tror aldrig jag gjort självmål förut. Ganska dålig tajmning i en slutspelsmatch också, haha, säger han. 

Hattrick på nio minuter 

Frölunda ledde med 4-2 inför den tredje perioden och behövde minst ett mål till för att krångla sig vidare till semi. Då var det dags för Lasu att blanda sig i igen. 

Han tryckte först in 5-2, minuten senare klappade han in 6-2 och en stund senare högg han på en retur och gjorde 7-2. Ett hattrick inom loppet av nio minuter, och Lasu är inte direkt känd som någon större målskytt. 

– Klart att det är otroligt skönt att göra hattrick i det här läget. Och det är ännu skönare när man gjort en i egen kasse först. 

”Då flyger man”

När gjorde du tre mål senast? 

– Det måste ha varit i juniorlaget, det var länge sen så klart. Gör man ett får man energi, gör man två flyger man och får hur mycket energi som helst. Man tvekar inte direkt på att skjuta efter det. 

– Vilken karaktär vi visar i dag. Vi ligger under med tre kassar men tror ändå på det hela vägen. Vi gör en skitbra match.