Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nyförvärven klev fram: "Fick gåshud"

Sin första match i Frölunda – mot sitt gamla lag Örebro.

Då såg Joel Mustonen, 25, till att bli hjälte direkt.

– Det känns overkligt, säger han.

Efter att ha tillbringat hösten i finska Pelicans blev han i tisdags klar för spel i Frölunda.

Joel Mustonen, 25, skulle se till att presentera sig på bästa sätt då han i första matchen blev målskytt – och sänkte sitt gamla lag Örebro. Laget som han spelade i så sent som i våras.

– Det känns häftigt, skitkul att komma in och göra mål. Det är en overklig känsla när man sitter i omklädningsrummet och knappt vant sig med sina nya lagkamrater och så går man ut och gör mål mot sitt gamla lag. Overkligt men väldigt roligt, man får en hel del energi av det, säger han.

Så du känner spelarna i Örebro bättre?

– Ja, än så länge gör man nog det. Sen har ju de bytt ut en hel del i laget sen förra säsongen också, säger han.

"Kommer kännas bättre för varje dag"

25-åringen har varit skadad de senaste veckorna och i hans första match blev det knappt åtta minuters speltid, vilket var planerat.

– Det var ett ganska skönt sätt att komma in på. Jag är helt säker på att det kommer kännas bättre för varje dag den närmsta tiden, säger han.

Hur utvärderar du själv din insats?

 – Jag tycker att jag började lite skakigt men det beror nog just på att jag inte har spelat på ett tag. Sen kom jag in i det och gjorde några bra byten i andra och början av tredje. Sen blev det ett par halvbra byten i slutet, säger han.

"Fick gåshud där ute"

Mustonen kommer i och med skadefrånvaron att träna extra med Frölundas fystränare Pär Edlund den närmsta tiden.

– Jag behöver nog bara någon vecka sen är jag inne i det, säger han.

Frölundas andra nyförvärv, amerikanen Mike Weber, gjorde också han debut mot Örebro. För 29-åringen blev det klart mer speltid. 17 minuter och 26 sekunder totalt, varav mycket i boxplay.

– Det gick fort där, de här killarna kan verkligen åka. Men det var väldigt kul, atmosfären här inne var bra och det var väldigt kul att spela. Man fick gåshud där ute, säger han.

Den stora isen, hur var den?

– Den var stor, men jag blir van vid det. Hockey har man spelat sen man var ett litet barn så det är bara att lita på sig själv och vad man klarar av, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!