Nyförvärven klev fram: "Fick gåshud"

Publicerad

Sin första match i Frölunda – mot sitt gamla lag Örebro.

Då såg Joel Mustonen, 25, till att bli hjälte direkt.

– Det känns overkligt, säger han.

Efter att ha tillbringat hösten i finska Pelicans blev han i tisdags klar för spel i Frölunda.

Joel Mustonen, 25, skulle se till att presentera sig på bästa sätt då han i första matchen blev målskytt – och sänkte sitt gamla lag Örebro. Laget som han spelade i så sent som i våras.

– Det känns häftigt, skitkul att komma in och göra mål. Det är en overklig känsla när man sitter i omklädningsrummet och knappt vant sig med sina nya lagkamrater och så går man ut och gör mål mot sitt gamla lag. Overkligt men väldigt roligt, man får en hel del energi av det, säger han.

Så du känner spelarna i Örebro bättre?

– Ja, än så länge gör man nog det. Sen har ju de bytt ut en hel del i laget sen förra säsongen också, säger han.

"Kommer kännas bättre för varje dag"

25-åringen har varit skadad de senaste veckorna och i hans första match blev det knappt åtta minuters speltid, vilket var planerat.

– Det var ett ganska skönt sätt att komma in på. Jag är helt säker på att det kommer kännas bättre för varje dag den närmsta tiden, säger han.

Hur utvärderar du själv din insats?

 – Jag tycker att jag började lite skakigt men det beror nog just på att jag inte har spelat på ett tag. Sen kom jag in i det och gjorde några bra byten i andra och början av tredje. Sen blev det ett par halvbra byten i slutet, säger han.

"Fick gåshud där ute"

Mustonen kommer i och med skadefrånvaron att träna extra med Frölundas fystränare Pär Edlund den närmsta tiden.

– Jag behöver nog bara någon vecka sen är jag inne i det, säger han.

Frölundas andra nyförvärv, amerikanen Mike Weber, gjorde också han debut mot Örebro. För 29-åringen blev det klart mer speltid. 17 minuter och 26 sekunder totalt, varav mycket i boxplay.

– Det gick fort där, de här killarna kan verkligen åka. Men det var väldigt kul, atmosfären här inne var bra och det var väldigt kul att spela. Man fick gåshud där ute, säger han.

Den stora isen, hur var den?

– Den var stor, men jag blir van vid det. Hockey har man spelat sen man var ett litet barn så det är bara att lita på sig själv och vad man klarar av, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag