Hockeybröderna Lundqvist är stjärnor på två olika håll. Men nu utmanar Henrik brorsan Joel är fortsätta ett bra tag till. Foto: Joel MarklundHockeybröderna Lundqvist är stjärnor på två olika håll. Men nu utmanar Henrik brorsan Joel är fortsätta ett bra tag till. Foto: Joel Marklund
Hockeybröderna Lundqvist är stjärnor på två olika håll. Men nu utmanar Henrik brorsan Joel är fortsätta ett bra tag till. Foto: Joel Marklund
Hockeybröderna Lundqvist är stjärnor på två olika håll. Men nu utmanar Henrik brorsan Joel är fortsätta ett bra tag till. Foto: Henrik JanssonHockeybröderna Lundqvist är stjärnor på två olika håll. Men nu utmanar Henrik brorsan Joel är fortsätta ett bra tag till. Foto: Henrik Jansson
Hockeybröderna Lundqvist är stjärnor på två olika håll. Men nu utmanar Henrik brorsan Joel är fortsätta ett bra tag till. Foto: Henrik Jansson
Samtidigt är brorsan Joel bättre än någonsin hemma i SHL. Bara Nick Johnson har gjort fler mål än 33-årige Joel Lundqvist, som med sina 18 fullträffar snart går in i slutspelet med sitt Frölunda med en supersäsong i ryggen. Foto: Ola WesterbergSamtidigt är brorsan Joel bättre än någonsin hemma i SHL. Bara Nick Johnson har gjort fler mål än 33-årige Joel Lundqvist, som med sina 18 fullträffar snart går in i slutspelet med sitt Frölunda med en supersäsong i ryggen. Foto: Ola Westerberg
Samtidigt är brorsan Joel bättre än någonsin hemma i SHL. Bara Nick Johnson har gjort fler mål än 33-årige Joel Lundqvist, som med sina 18 fullträffar snart går in i slutspelet med sitt Frölunda med en supersäsong i ryggen. Foto: Ola Westerberg

Henrik Lundqvist utmanar brorsan Joel

Publicerad

Hockeybröderna Lundqvist är stjärnor på två olika håll.

Men nu utmanar Henrik brorsan Joel är fortsätta ett bra tag till.

När deras nuvarande kontrakt går ut är de 39 respektive 36 år.

– Om Joel säger att han ska spela tills han är 40 så ska jag med spela tills jag är 40, säger Henrik Lundqvist till GP.

Henrik Lundqvist har hittat formen i NHL och håller på att ta sitt New York Rangers till slutspel. Mer eller mindre på egen hand, enligt en del.

Samtidigt är brorsan Joel bättre än någonsin hemma i SHL. Bara Nick Johnson har gjort fler mål än 33-årige Joel Lundqvist, som med sina 18 fullträffar snart går in i slutspelet med sitt Frölunda med en supersäsong i ryggen.

Henrik, som tjänar elva miljoner dollar den här säsongen, har ett kontrakt med Rangers som går ut efter säsongen 2020/2021. Då är han 39 år.

Joels avtal med Frölunda avslutas när han är 36.

Vad händer sen?

I en intervju med Göteborgs-Posten berättar Henrik att tankarna redan börjar komma kring vad han ska syssla med efter hockeyn.

– Ibland kommer tankarna. Ibland diskuterar vi. Men jag har inget som jag säger att ”det här vill jag göra”. Jag har vissa områden som intresserar mig, men det handlar också om var vi vill bo, säger han och fortsätter:

– Om vi flyttar hem eller om vi bor kvar i New York. Det kommer att styra lite också. Om Joel säger att han ska spela tills han är 40 år så ska jag också spela tills jag är 40.

Annars innehåller livet så mycket stjärnglans det bara kan för Henrik, som tränar tennis tillsammans med superstjärnorna John McEnore, skådisen Edward Norton och Novak Djokovic.

Mycket ska stämma

Mot den sistnämnde, som är rankad världsetta, har han till och med vunnit.

– Haha, jag skulle inte ha en chans egentligen! Djokovic var snäll och lät mig och McEnroe vinna. Novak servade med skruv en gång och det var helt sjukt vad bollen stack i väg! Jag hade inte en chans att ta den, säger Henrik Lundqvist.

I en lång intervju med GT i somras berättade stjärnmålvakten att han inte stängt dörren för att avsluta karriären i Frölunda.

– Det är mycket som ska spela in och stämma i en sådan situation – men jag stänger inga dörrar. Vi får se, sa Henrik då.

Niclas Norlindh
Niclas Norlindh

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag