Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henrik Lundqvist hyllar Frölunda

Andra raka CHL-guldet.

Då hyllar Henrik Lundqvist brorsan Joel och hela Frölunda.

– Imponerande. Förhoppningsvis kör dom en dubbel i år igen, säger han. 

Rangersmålvakten har haft några svackor under NHL-säsongen. Men när Rangers besegrade Anaheim med 4–1 på tisdagskvällen var Henrik Lundqvist glödhet och stoppade 43 skott när Rangers.

Insatsen i den 24:e segermatchen i NHL den här säsongen kryddades efteråt med en rapport från Göteborg och Frölundaborg.

Det säger mycket om föreningen

När han fick höra att tvillingbrorsan Joel några timmar tidigare fått lyfta CHL-pokalen igen sken han upp på bänken i omklädningsrummet.

– Dom vann i kväll alltså? Det är imponerande. Vinna Champions Hockey League två år i rad säger väldigt mycket om föreningen och vart dom är just nu och hur hårt man jobbar, säger målvakten.

LÄS MER: Hjälten hyllades efter segern 

Han lämnade själv Frölunda 2005 efter det andra SM-guldet på två år. Men han har full koll på vad som händer i klubben. Genom brorsan, men också genom vad han själv ser under sin sommarträning i Frölundaborg där han brukar se hur Frölunda bygger för kommande säsong.

Det är ingen överraskning

– Jag ser det på sommaren. Vilken noggrannhet som finns, från sommarträning till när dom går på is. Extremt proffsigt, säger Henrik Lundqvist.

Han har följt jakten på CHL-bucklan som lyftes mot Frölundaborgs tak på tisdagskvällen.

– Det är ingen överraskning men samtidigt krävs det mycket om man ska gå  hela vägen i en sån turnering när man har elitserien att fokusera på. Förhoppningsvis kör dom en dubbel i år igen, säger han.

Målvakten vet vad det innebär att stå på Götaplatsen och hyllas av tiotusentals göteborgare. Han ser gärna att Joel och de andra får stå där igen med en ny SM-pokal framåt vårkanten.

Även kärngruppen är viktig

Henrik Lundqvist brer på ordentligt i hyllningen av sin gamla klubb.

– De har varit riktigt bra sista åren. En stabilitet som imponerar fast man bytt ut många spelare. Men det startar uppifrån. Med lagledningen och hur man scoutar för att få in rätt spelare. Även  kärngruppen i laget är väldigt viktig, för att få in de nya killarna i laget på rätt sätt, säger Lundqvist.