Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEFFREY T. BARNES / AP TT NYHETSBYRÅN

Hemligheten kom fram – nu hyllas JVM-hjälten

Publicerad

En viktig detalj kring Lias Anderssons deltagande i JVM kom fram under gårdagen.

Nu hyllas han av hockeyvärlden. 

Det var i samband med Juniorkronornas match mot Ryssland som Lias Andersson åkte på en smäll mot axeln och tvingades utgå. Men han gav inte upp, trots smärtorna. Andersson fullföljde ändå turneringen som slutade med en bitter finalförlust mot Kanada för svensk del.

I går avslöjades den exakta vidden av Anderssons skada. 

– De har gjort en magnetkameraundersökning och det visade sig vara en AC-ledskada grad 2. Det är inte superallvarligt men tillräckligt allvarligt för att han ska behöva köra rehab i runt två veckor, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg då. 

 

LÄS MER: Mannen som fick Lias Anderssons medalj berättar

 

Legendariske hockeyjournalisten Bob McKenzie, känd från den kanadensiska tv-jätten TSN, uppmärksammade Anderssons kämpaglöd för en internationell publik.

"Jävlar vilken ledare"

"Den svenske kaptenen drog alltså axeln ur led mitt under JVM, men spelade ändå semifinalen och finalen med skadan", skriver McKenzie.  

Flera hockeyjournalister fick upp ögonen för Anderssons motståndskraft – och hyllar honom nu som en fajter.

"Jävlar, han låter som en riktig ledare om du frågar mig", skriver Dimitri Filipovic.  

"Den där grabben är ju en lirare hela vägen", skriver Jeff Veilette.  

"Det där är riktig kämparglöd"

Andersson har tidigare ifrågasatts för att han slängde ut sin silvermedalj i publiken efter finalförlusten. Men nu har många tänkt om. 

 

LÄS MER: Skadedomen - så länge blir Lias Andersson borta

 

"Om han slängde i väg medaljen med samma axel som var ur led, då blir jag ännu mer imponerad. Det där är riktig kämparglöd, att inte vara nöjd med andra plats", skriver Jashvina Shah.

"Nu kommer han säkert att slänga i väg sin mitella till publiken", skriver Wyatt Arndt

Andersson ägs av NHL-laget New York Rangers. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag