Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hellström om Gais: "Ser jävligt bra ut"

Foto: Lennart Rehnman
Foto: Daniel Stiller

På lördag premiärspelar Gais hemma mot Frej.

Men redan på torsdagen fick laget en välkommen boost – när Håkan Hellström dök upp på träningen.

– Det ser jävligt bra ut, säger popstjärnan till Fotbollskanalen.

Att Håkan Hellström håller på Gais är knappast någon hemlighet. Under konserter har han ofta uppträtt med grönsvarta halsdukar på sig – och i låter som "Gårdakvarnar och skit" och "Valborg" återfinns flera passningar till laget. Dessutom har Hellström själv representerat Gais på ungdomsnivå.

På torsdagen dök rockstjärnan också upp på A-lagets träning. Gais spelar premiär i superettan hemma mot Frej på lördag, och Hellström passade på att inspektera formen på spelarna i hans hjärtas lag.

– Det ser jävla bra ut. Det ser grymt ut, säger han till Fotbollskanalen.

Hellström är en av flera namnkunniga profiler som är öppna med sitt gaisande. Även diplomaten Jan Eliasson, musikern Ebbot Lundberg och politikern Jonas Sjöstedt håller på laget.

Ett helt nytt lag

Inför premiären håller Gais på att spela ihop ett nytt lag. Under vintern har flertalet spelare lämnat föreningen – och ett 15-tal nyförvärv har förstärkt truppen. Men på grund av skador, sjukdomar och sena värvningar har möjligheterna att spela träningsmatcher med ordinarie manskap varit begränsade för Gais.

Men under en av de sista träningarna inför premiären dök alltså en av lagets mest kända supportrar upp. A-lagstränaren Benjamin Westman kommenterar besöket så här:

– Han symboliserar en viss del av Gais. Alla vet vem han är. Det är fantastiskt kul att han håller på oss, säger han till Fotbollskanalen.