Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helenas revansch – sju år efter Glenns otrohet

Helena Hysén och Glenn Hysén gick skilda vägar i samband med att hans otrohet uppdagats på julafton för sju år sedan.Foto: HENRIK JANSSON
Helena Hysén.Foto: HENRIK JANSSON
Äktenskapet gick 2011 i kras efter att Glenns otrohetsaffär nystats upp via ett sms – på självaste julafton.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Glenn Hysén.Foto: HENRIK JANSSON

Helena Hysén, 57, hade en tuff tid efter skilsmässan från Glenn Hysén.

Men nu, sju år efter att exmakens otrohets uppdagats, säger hon att uppbrottet gjort henne till starkare person.

– Med facit i hand har jag blivit utåtriktad och självständig efter skilsmässan, säger Helena i en intervju med Aftonbladet.

Familjen Hysén är just nu aktuell med sin dokusåpa i Kanal 5 och i den har tittarna fått bekanta sig med Glenns Hyséns exfru Helena. År 1987 gifte hon sig med fotbollsprofilen Glenn Hysén, 58, och tillsammans har de tre barn. Två av dem, Anton, 27, och Annie, 24, medverkar också i den nya serien.

Äktenskapet gick 2011 i kras efter att Glenns otrohetsaffär nystats upp via ett sms – på självaste julafton.

– Jag börjar bli lite trött på att höra att jag är bitter. Jag är inte bitter. Däremot självklart är och var jag sårad. Jag var fruktansvärt sårad för jag trodde aldrig att min exman skulle göra en sådan sak mot mig, har Helena tidigare sagt. 

Blivit starkare efter skilsmässan

Sveket tog hårt, men Helena har gått vidare.

– Med facit i hand har det varit bra för mig, nu får jag vara den jag är. Jag behöver inte vara Saaben och släpvagnen, för jag var släpvagnen efter Saaben. Jag stod alltid bakom, har Helena Hysén förklarat.

Rivs det upp sår, nu när detta tas upp igen?

– Jag börjar bli lite trött på att höra att jag är bitter. Jag är inte bitter. Däremot självklart är och var jag sårad. Jag var fruktansvärt sårad för jag trodde aldrig att min exman skulle göra en sådan sak mot mig.

För Aftonbladet berättar hon att hon gick under jorden i två år efter skilsmässan och i samband med det gick hon också ner 30 kilo i vikt.

– Med facit i hand har jag blivit utåtriktad och självständig efter skilsmässan, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Skilsmässor är inga kvinnofällor längre och det finns ett helt annat socialt skyddsnät om du skiljer dig i dag. Men många ger upp för lätt, de värderar inte kärleken och gemenskapen utan köper hus, tar dyra lån och sätter sig i prekära situationer som tär på ett äktenskap.

Ligger inte på latsidan

Efter att inspelningarna av "Hyséns" är klara har Helena nu nya projekt på gång.

Det har hon förklarat i en längre intervju med GT.

– Jag letar. Jag vill börja jobba stenhårt igen. Jag är säljare ut i fingertopparna, men det är inte så himla lätt för mig. Jag är grym alltså, men det är inte så lätt med mitt efternamn plus åldern som ligger mig lite i fatet, säger hon.

Dessutom har hon ögonen på en mystisk kärlek, men den som söker svaret på frågan ”kan du säga vem det är?” får vara fortsatt nyfiken:

– Nej, haha. Det kommer jag aldrig att göra. Jag tycker bara att han är het, en liten grekisk gud, har Helena tidigare sagt.