Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hästarna att hålla koll på i Göteborg

Här är några hästar att hålla ett extra öga på under veckan.

Gothenburg Horse Show har kommit till Göteborg.

Så även några av världens främsta ryttare och hästar.

Här är några hästar att hålla ett extra öga på under veckan.

Peder Fredricson tillsammans med hästen H&M Christian K.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

H&M Christian K, Peder Fredricson:

Peder Fredricsons 13-åriga valack har tjänat den dubbla Jerringpris vinnaren väl. H&M Christian K hade ett gott 2018 och tävlade bland annat hem ett silver i lag-VM i Tryon i USA. Totalt har hästen sju internationella segrar under sin karriär. Med ett OS i Tokyo som närmar säg blir detta en ypperlig chans för Christian K att visa upp sig.

Det ska dock inte glömmas att H&M Christian K egentligen är Peder Fredricsons reservhäst, där H&M All In är förstavalet. Men det var inget som stoppade Christian K 2019 när han blev den häst som hoppade in mest pengar – dryga 13,9 miljoner kronor på 35 tävlingar.

Fredrik Jönsson på Cold Play.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Cold Play, Fredrik Jönsson:

Fredrik Jönssons framgång i VM i USA 2018 tillsammans med Cold Play gav eko i ridsportvärlden. Det blev en åttonde plats i den individuella finalen och de red hem ett silver tillsammans med det svenska laget. Efter VM rasade det in flera bud på Cold Play med summor på upp till 100 miljoner kronor.

Men någon försäljning blev det inte och Fredrik Jönsson och Cold Play har kunnat hoppa vidare och ytterligare bygga vidare på sitt band. Cold Play siktar även på ett eventuellt OS i Tokyo till sommaren.

Malin Baryard-Johnsson på hästen H&M Indiana.Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT

H&M Indiana, Malin Baryard-Johnsson:

Oerhört intressant häst. Indiana är halvsyster till All In och rids av Malin Baryard-Johnsson. Malin Baryard-Johnsson har varit väldigt öppen med vilken potential hästen besitter, och har tidigare sagt att det är den mest potentiella häst hon någonsin haft. Stora ord från någon som ridit legendariska Butterfly Flip. Även H&M Indiana slåss om en plats till OS i Tokyo.

Stephanie Holmén på Flip's Little Sparrow. Avkomma till legendariska Butterfly Flip.Foto: ESPA PHOTO AGENCY / CSM / SHUTTERSTOCK

Flip's Little Sparrow, Stephanie Holmén:

”Sparven” som hon kallas är legendariska Butterfly Flip's första avkomma. För att inte störa Butterfly Flip's tävlingskarriär avlades ”Sparven” fram via embryotransfer – något som kostade runt 100 000 kronor.

Pappa till ”Sparven” är ingen mindre än Cardento med meriter som OS- och VM-medaljer. Förväntningarna är minst sagt stora på ”Sparven” som vid sin födsel var Sveriges mest omskrivna föl genom tiderna. Och 2019 tog hon överraskande en världscupseger i Belgien med Stephanie Holmén – som rider ”Sparven” även i Gothenburg Horse Show.

Marcus Ehning och Cornado NRW.Foto: LAURENT CIPRIANI / AP

Cornado NRW, Marcus Ehning:

Det är svårt att missa den gråa enögda hästen när han är ute på hoppbanan. Cornado och ryttaren Marcus Ehning har hållit ihop länge. Redan 2014 hoppade de tillsammans i världscupsfinaler och i VM.

Men 2018 upptäcktes ett problem med Cornados öga och några dagar senare fick ögat opereras bort. Men Cornado var tillbaka på rekordtid. Bara fyra månader senare hoppade Cornado återigen – då med endast ett öga.