Nio stygn i pannan. Louise Karlefeldt, 20, krockade med en motspelare under en handbollsmatch - och motspelarens hårspänne skar upp pannan på henne. Foto: PrivatNio stygn i pannan. Louise Karlefeldt, 20, krockade med en motspelare under en handbollsmatch - och motspelarens hårspänne skar upp pannan på henne. Foto: Privat
Nio stygn i pannan. Louise Karlefeldt, 20, krockade med en motspelare under en handbollsmatch - och motspelarens hårspänne skar upp pannan på henne. Foto: Privat
Foto: PrivatFoto: Privat
 Foto: Privat
Foto: PrivatFoto: Privat
 Foto: Privat

Hårspännet gav Louise nio (!) stygn i pannan

Publicerad

Louise Karlefeldt, 20, krockade med en motståndare under handbollsmatchen.

– Jag låg där och blödde. De fick inte riktigt stopp på blödningen, säger hon.

Ett hårspänne på motspelaren skar upp en åder och gav Louise nio stygn i pannan.

På bilden från sjukhuset gör Louise Karlefeldt från Partille tummen upp. För att visa att hon trots allt mår bra. Trots allt blod. Trots att hon, som är blond, ser rödhårig ut.

– Jag har fått en lätt hjärnskakning, och har lite ont. Men jag fick åka hem från sjukhuset när de hade bränt blodkärlen som inte ville sluta blöda och sytt igen jacket, berättar hon.

Louise Karlefeldt är handbollsspelare i Aranäs A-lag, som spelar i division 1 södra. Det här var en träningsmatch på bortaplan, och olyckan hände en bit i in i andra halvlek.

Orsak: hårspänne

– Vi spelar försvar och en spelare kommer inlöpande från kanten. Av någon anledning skallar vi ihop. Jag faller ned på golvet och märker direkt att det kommer blod. Men jag förstår först inte om det är från henne eller mig, säger Louise Karlefeldt.

När hon insåg att allt blod kom från henne tänkte hon att ett ögonbryn hade spruckit. Men det visade sig att ett hårspänne eller en hårnål hos motspelaren hade orsakat skadan.

– Jag vill absolut inte lägga någon skuld på den spelaren eller det laget. Vi gör fel i mitt lag också. Man ska ju egentligen tejpa över, men det är många som inte göra det. Jag har själv slarvat, säger Louise Karlefeldt.

 

LÄS OCKSÅ: Anel vill varna andra efter olyckan på studentflaket 

 

När hon låg där på golvet försökte domare och ledare tejpa och lägga tryck, men det visade sig vara svårt att få stopp på blödningen. Efter en stund kom ambulansen och körde i väg Louise till sjukhuset. Träningsmatchen bröts efter olyckan.

Hoppas alla blir bättre

Genom att visa hur illa det kan gå hoppas Louise Karlefeldt på att alla lag och alla spelare ska bli bättre på att följa reglerna. I handbollens spelregler står:

"Det är inte tillåtet att bära föremål som kan vara farliga för spelarna. Detta innefattar till exempel huvudskydd, ansiktsmask, armband, armbandsur, ringar, synbar piercing, halskedja, örhänge, glasögon utan bågar, skalmar samt fasthållningsband liksom andra föremål som kan vara farligt."

"Släta ringar, små örhängen och synbar piercing är tillåtna om de tejpas över på ett sätt som gör att det inte bedöms som skaderisk mot andra spelare."

Louise Karlefeldt är övertygad om att hon och hennes lag i fortsättningen kommer att följa reglementet när det gäller vassa föremål mycket mer noggrant. När hon kan börja träna igen är oklart.

– Vi får se. Jag har fått en tid om en vecka för att ta bort stygnen, säger hon.

 

LÄS OCKSÅ: Uma brutalt attackerad – Eva vill varna andra

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag