Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här tränar John Alvbåge med Grunden Bois

Tony Bäregård, 55, och John Alvbåge, 34. Foto: Privat
Stor intresse för John Alvbåges målvaktsskola Foto: Privat

John Alvbåge, 34, körde hårt med folkkära Grunden Bois. 

Blåvittkeepern drillade målvakter i tre timmar. 

– Utvecklingskurvan gick spikrakt uppåt, säger han. 

Alvbåge driver en uppskattad målvaktsskola på sin fritid. Den här gången hade turen kommit till Grunden Bois. Elva målvakter från omkring 16 år till 55 deltog, både killar och tjejer. 

– Jag körde på i princip som vanligt. Det var målvaktsträning på riktigt och det gillade de. Det var inga konstigheter alls med de här härliga människorna. Det fanns inga bekymmer, inga grubblerier, bara glädje, säger IFK Göteborgs målvakt. 

Knappt någon hade fått riktig målvaktsträning förut. Därför var de extra taggade när Alvbåge dök upp i Prioritet Serneke Arena i Kviberg. Förutom en tiominuterspaus efter knappt två timmar tränade de oavbrutet mellan klockan nio och tolv. 

Kunde bara slänga sig åt ett håll

– Hade jag sagt att nu kör vi en timme till så hade de nog orkat det också. Det var fullt ös i tre timmar och väldigt roligt. Alla var lyhörda och brann verkligen för detta. Jag hade extremt roligt. Ett underbart gäng som ger mig massa energi. En win-win-situation. 

Tony Bäregård, nyss fyllda 55, är en stor profil i Grunden Bois-kretsar. Han har tidigare i stort sett bara kunnat slänga sig åt ena hållet, vilket kan vara lite problematiskt.
– Men man kan verkligen få en gammal hund att sitta. Efter ett tag blev han mycket bättre på att slänga sig åt höger. Han fick in tekniken och jag slapp peta på honom. Utvecklingskurvan gick spikrakt uppåt hos många, säger Alvbåge.