Tony Bäregård, 55, och John Alvbåge, 34. Foto: PrivatTony Bäregård, 55, och John Alvbåge, 34. Foto: Privat
Tony Bäregård, 55, och John Alvbåge, 34.  Foto: Privat
Stor intresse för John Alvbåges målvaktsskola Foto: PrivatStor intresse för John Alvbåges målvaktsskola Foto: Privat
Stor intresse för John Alvbåges målvaktsskola Foto: Privat

Här tränar John Alvbåge med Grunden Bois

Publicerad

John Alvbåge, 34, körde hårt med folkkära Grunden Bois. 

Blåvittkeepern drillade målvakter i tre timmar. 

– Utvecklingskurvan gick spikrakt uppåt, säger han. 

Alvbåge driver en uppskattad målvaktsskola på sin fritid. Den här gången hade turen kommit till Grunden Bois. Elva målvakter från omkring 16 år till 55 deltog, både killar och tjejer. 

– Jag körde på i princip som vanligt. Det var målvaktsträning på riktigt och det gillade de. Det var inga konstigheter alls med de här härliga människorna. Det fanns inga bekymmer, inga grubblerier, bara glädje, säger IFK Göteborgs målvakt. 

Knappt någon hade fått riktig målvaktsträning förut. Därför var de extra taggade när Alvbåge dök upp i Prioritet Serneke Arena i Kviberg. Förutom en tiominuterspaus efter knappt två timmar tränade de oavbrutet mellan klockan nio och tolv. 

Kunde bara slänga sig åt ett håll

– Hade jag sagt att nu kör vi en timme till så hade de nog orkat det också. Det var fullt ös i tre timmar och väldigt roligt. Alla var lyhörda och brann verkligen för detta. Jag hade extremt roligt. Ett underbart gäng som ger mig massa energi. En win-win-situation. 

Tony Bäregård, nyss fyllda 55, är en stor profil i Grunden Bois-kretsar. Han har tidigare i stort sett bara kunnat slänga sig åt ena hållet, vilket kan vara lite problematiskt.
– Men man kan verkligen få en gammal hund att sitta. Efter ett tag blev han mycket bättre på att slänga sig åt höger. Han fick in tekniken och jag slapp peta på honom. Utvecklingskurvan gick spikrakt uppåt hos många, säger Alvbåge. 

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag