Henrik Lundqvist tränade med Frölunda under tisdagen. Foto: Tommy Holl / IBLHenrik Lundqvist tränade med Frölunda under tisdagen. Foto: Tommy Holl / IBL
Henrik Lundqvist tränade med Frölunda under tisdagen. Foto: Tommy Holl / IBL
Lundqvist och Frölundas amerikanske forwardsstjärna Ryan Lasch. Foto: Tommy Holl / IBLLundqvist och Frölundas amerikanske forwardsstjärna Ryan Lasch. Foto: Tommy Holl / IBL
Lundqvist och Frölundas amerikanske forwardsstjärna Ryan Lasch. Foto: Tommy Holl / IBL
Foto: Tommy Holl / IBLFoto: Tommy Holl / IBL
 Foto: Tommy Holl / IBL
Lundqvist i samspråk med Lias Andersson. Foto: Tommy Holl / IBLLundqvist i samspråk med Lias Andersson. Foto: Tommy Holl / IBL
Lundqvist i samspråk med Lias Andersson. Foto: Tommy Holl / IBL

"Henke" tränar – med Frölunda

Publicerad

GÖTEBORG. Här tränar en av världens bästa målvakter – med Frölunda.

Henrik Lundqvist, 35, förbereder sig för NHL-säsongen hemma i Göteborg.

Henrik Lundqvist i Frölundaborg.Foto: Tommy Holl / IBL

Om mindre än två månader drar NHL i gång.

För New York Rangers – med svenskarna Henrik Lundqvist, Jesper Fast och Mika Zibanejad i laget – väntar premiär mot Colorado Avalanche den 5 oktober.

Lundqvist går då in i sin trettonde raka säsong i New York och just nu förbereder sig den svenske målvaktsstjärnan inför det som komma skall.

När Frölunda i dag tränade i Frölundaborg tog Henrik Lundqvist – iklädd Rangers-tröja – plats i ett av målen.

 

LÄS ÄVEN: Lundqvist: "Jag kommer aldrig glömma det" 

Räddade straff från Joel

Den 35-årige målvakten tränade med laget i drygt en och en halv timme och samspråkade under passet med såväl Frölundas tränare Roger Rönnberg som nyförvärvet Lias Andersson, som ska försöka ta en plats i Rangers trupp i år.

Henke passade dessutom på att rädda en straff från tvillingbrorsan Joel.

Efter träningen skrev han autografer till barnen som samlats i Frölundaborg.

 

Lundqvist och Rangers-draftade forwarden Lias Andersson.Foto: Tommy Holl / IBL

LÄS ÄVEN: Lias Andersson om sms:et från Henke 

"Fokuset börjar komma tillbaka"

Henrik Lundqvist avslutade förra säsongen med VM-guld med Tre Kronor och har semestrat i Göteborg i sommar. När GT träffade honom vid en pressträff inför NHL-säsongen i förra veckan sa han om sin semester:

– Den har varit bra. Det har varit det gamla vanliga, höll jag på att säga… men ungefär som de senaste tolv åren. Man kommer hem på sommaren, är hemma två månader och träffar mycket folk som man inte har hunnit se på tio månader – och bara njuter. Jag försöker komma bort från hockeyn lite. Sedan börjar det så sakteliga återgå, man börjar köra på is och fokuset börjar så smått komma tillbaka.

Henrik Lundqvist har fyra år kvar på sitt kontrakt med Rangers.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag