IFK Göteborg tränar i Dubai. Foto: Markus WulcanIFK Göteborg tränar i Dubai. Foto: Markus Wulcan

IFK Göteborg tränar i Dubai.

 Foto: Markus Wulcan
Foto: Markus WulcanFoto: Markus Wulcan
 Foto: Markus Wulcan
Foto: Stock PhotosFoto: Stock Photos
 Foto: Stock Photos
Foto: Stock PhotosFoto: Stock Photos
 Foto: Stock Photos

Här tränar Blåvitt – i den arabiska värmen

Publicerad

DUBAI/GÖTEBORG. IFK Göteborg är på plats i Dubai.

I den arabiska värmen ska den blåvita truppen förbereda sig inför säsongen 2016.

– Hotellet, planen och klimatet är väldigt bra, säger sportchefen Mats Gren.

Blåvitt har lämnat den göteborgska vintern och landat på varmare breddgrader.

I dag genomförde laget sin första träning på lägret i semesterparadiset Dubai i Förenade Arabemiraten. Termometern visade 20 grader och solen sken över träningsanläggningen.

Ingen Hysén

Den hemvändande skyttekungen Tobias Hysén fanns inte med på Blåvitts träning – han ansluter till Dubai sent inatt efter en blixtvisit i Göteborg.

– Det kommer bli skitkul att komma ner till grabbarna och träna med dem, säger Hysén i appen Blåvitt Inifrån.

Sabah Lawson och Mikael Boman är småkrassliga och avstod därför träningen.

Danskt och norskt motstånd

Förutom de dagliga träningarna är två matcher inplanerade, mot Midtjylland den 4 februari (13.00 svensk tid) och mot Molde den 9 februari (12.30 svensk tid).

– Vi får väldigt bra matcher här nere. Både Molde och Midtjylland ska spela 16-delsfinal i Europa League bara någon vecka senare, säger IFK:s sportchef Mats Gren.

GT är på plats i Dubai och punktmarkerar Blåvitt under hela träningslägret.

Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag