Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så mycket kostade Amin Affane för IFK

Amin Affane var i träning med IFK Göteborg under onsdagen.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Amin Affane är Blåvitts senaste nyförvärv.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Här gör Amin Affane, 23, sin första träning med IFK Göteborg.

Inför ett 30-tal åskådare i Prioritet Serneke arena visade mittfältaren upp sig i sitt nya lag.

Enligt GT:s uppgifter betalade Blåvitt omkring en miljon kronor för att köpa loss Affane från AIK.

I slutet av december kunde GT avslöja att IFK Göteborg var på jakt efter AIK-mittfältaren Amin Affane. 23-åringen, som kommer från Angered, har velat flytta hem till Göteborg trots att han har ett år kvar på kontraktet med AIK.

I dag presenterades han som Blåvitt-spelare.

IFK köper loss Affane och mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre och ett halvt år. Enligt GT:s uppgifter betalar Blåvitt omkring en miljon kronor för Affane.

– Att få komma hem till Göteborg och att få spela med IFK är enormt stort och förenat med stor respekt från min sida, säger han till klubbens hemsida.

– Nu längtar jag bara efter att komma igång med träningen och träffa de andra grabbarna i truppen.

Amin Affane på onsdagens träning.Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

30-tal åskådare

Drygt en timme senare var Amin Affane i gång med träningen.

När IFK Göteborg tränade i Prioritet Serneke arena inför ett 30-tal åskådare under onsdagsförmiddagen fanns den 23-årige Angeredssonen med på planen.

Efter träningen avböjde han intervjuer.

– Han vill bara ta det lugnt i någon dag, förklarar Blåvitts lagkapten Sebastian Eriksson. Det är inget mot någon utan han vill bara vara här i några dagar och känna hur det är.

Amin Affane kommer inte att spela Blåvitts träningsmatch mot Ålborg på lördag. Han behöver några fler träningar i benen innan han är i matchform.

Gjorde mål mot Blåvitt i fjol

Affanes nye tränare Poya Asbaghi saknades på planen i dag. Blåvitt-tränaren är på Bosön och genomgår det sista steget i tränarutbildningen. I hans frånvaro höll assisterande tränaren Alf Westerberg i träningen.

Amin Affane gjorde ett mål förra säsongen – en klassfrispark mot just Blåvitt på Gamla Ullevi i augusti och fick glädjefnatt efteråt – men hade svårt att att ta en ordinarie startplats i Rikard Norlings lag. Det blev elva matcher från start förra säsongen.

I somras representerade han U21-landslaget i EM.

IFK Göteborg är fortsatt på jakt efter offensiva värvningar efter att ha förstärkt defensiven med spelare som Carl Starfelt, André Calisir och Victor Wernersson inför kommande säsong.

 

Amin Affane

Ålder: 23 år.

Född: Hjällbo.

Position: Mittfältare.

Klubbar: Lärje-Angered, Chelsea, Roda, Energie Cottbus, Wolfsburg, Arminia Bielefeld, AIK, IFK Göteborg.