ÄNTLIGEN. Ny hemmaarena på gång. Då jublas det i Kungälv. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
ÄNTLIGEN. Ny hemmaarena på gång. Då jublas det i Kungälv. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Här ska Kungälvs bandyhall byggas

Publicerad

IFK Kungälv ser äntligen ut att få en ny bandyhall.

En enig kommunstyrelse har beslutat att bygga en multiarena på Ytternområdet.

- Det som är det nya är platsen. Men det som är mest intressant är att få se hur mycket pengar man har tänkt att lägga på det här, säger Anders Abrahamsson, informationsansvarig för IFK Kungälv.

Nu har politikerna i Kungälv tagit ytterligare ett steg mot en ny bandyhall. Den 11 december väntas formellt beslut om att bygga en multiarena på Ytternområdet.

- Vi har fattat beslut om en plats i Yttern för en multianläggning för våra issporter. Med förutsättningen att isföreningarna och marknaden är med, säger kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S).

En enig kommunstyrelse har beslutat att bygga en multiarena på Ytternområdet.

Till sajten bandysverige.se har Odhner tidigare berättat att en förutsättning är att föreningarna och sponsorerna hjälper till så att kommunen inte ska behöva vara ensam i satsningen.

"Kommer bli en injektion"

Anders Abrahamsson, informationsansvarig för IFK Kungälv, är entusiastisk inför möjligheterna att få en ny arena.

- Det här kommer bli en injektion som lyfter verksamheten på precis alla plan. Vår akilleshäl har varit att kämpa för att ha is, säger han till bandysverige.se.

"Ett första steg"

Men till GT-sporten förtydligar han också att frågan om hur slutprodukten kommer att se ut kvarstår.

- Det som är nytt i det här är framför allt att man valt en plats. Men det som är mest intressant är att få se hur mycket pengar kommunen har tänkt att lägga på det här, säger Anders Abrahamsson.

Miguel Odhner vill inte uttala sig i form av en exakt siffra utan nöjer sig med att konstatera att det nya beslutet är ett framsteg i rätt riktning.

- Jag ser det här som ett första steg på vägen mot en ny multihall för alla issporter. Detta är något som vi önskat oss i åtta år, säger han.

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag