Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här ska Kungälvs bandyhall byggas

ÄNTLIGEN. Ny hemmaarena på gång. Då jublas det i Kungälv.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

IFK Kungälv ser äntligen ut att få en ny bandyhall.

En enig kommunstyrelse har beslutat att bygga en multiarena på Ytternområdet.

- Det som är det nya är platsen. Men det som är mest intressant är att få se hur mycket pengar man har tänkt att lägga på det här, säger Anders Abrahamsson, informationsansvarig för IFK Kungälv.

Nu har politikerna i Kungälv tagit ytterligare ett steg mot en ny bandyhall. Den 11 december väntas formellt beslut om att bygga en multiarena på Ytternområdet.

- Vi har fattat beslut om en plats i Yttern för en multianläggning för våra issporter. Med förutsättningen att isföreningarna och marknaden är med, säger kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (S).

En enig kommunstyrelse har beslutat att bygga en multiarena på Ytternområdet.

Till sajten bandysverige.se har Odhner tidigare berättat att en förutsättning är att föreningarna och sponsorerna hjälper till så att kommunen inte ska behöva vara ensam i satsningen.

"Kommer bli en injektion"

Anders Abrahamsson, informationsansvarig för IFK Kungälv, är entusiastisk inför möjligheterna att få en ny arena.

- Det här kommer bli en injektion som lyfter verksamheten på precis alla plan. Vår akilleshäl har varit att kämpa för att ha is, säger han till bandysverige.se.

"Ett första steg"

Men till GT-sporten förtydligar han också att frågan om hur slutprodukten kommer att se ut kvarstår.

- Det som är nytt i det här är framför allt att man valt en plats. Men det som är mest intressant är att få se hur mycket pengar kommunen har tänkt att lägga på det här, säger Anders Abrahamsson.

Miguel Odhner vill inte uttala sig i form av en exakt siffra utan nöjer sig med att konstatera att det nya beslutet är ett framsteg i rätt riktning.

- Jag ser det här som ett första steg på vägen mot en ny multihall för alla issporter. Detta är något som vi önskat oss i åtta år, säger han.