Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson. Foto: Tommy Holl / IBL
Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson. Foto: Tommy Holl / IBL

Här ska Blåvitt rädda säsongen

Publicerad

En vecka på Smögen – det ska lyfta IFK Göteborg efter en jobbig vårsäsong.

– Pre-season 2 kallar vi detta, säger Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson.

Blåvitts lagkapten Mattias Bjärsmyr.Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Under onsdagen drog IFK Göteborg igång träningen efter semestern.

Med på Kamratgården fanns Frölundas hockeyspelare för den traditionsenliga fotbollsmatchen.

– Hockeykillarna klarade sig bra! Betydligt bättre än vad vi fotbollskillar kommer att klara oss på isen, sa Blåvitt-talangen August Erlingmark.

Men nu lämnar IFK-truppen Göteborg.

Två pass om dagen

I dag åker Blåvitt till den bohuslänska kustpärlan Smögen, 13 mil norr om Göteborg, där det väntar ett en vecka långt träningsläger.

– Det är en härlig miljö, oftast väldigt bra väder också. Det är ett rent träningsläger där, vi kör inga matcher. Däremot dubbla pass varje dag, säger IFK:s tränare Jörgen Lennartsson och fortsätter:

– Vi ska fokusera på fysik och spelidé, om man ska sammanfatta.

"Har en del att fila på"

IFK Göteborg har haft en tung vårsäsong med bara tre segrar på elva omgångar och parkerar på elfte plats i allsvenskan (med en match mindre spelad än konkurrenterna).

Känns det skönt att få ett break?

– Man är inställd på att det är så här. De flesta säsongerna har ju någon form av break. Sedan är det klart att vi inte är nöjda med vår säsong hittills – och vi vet om att vi har en del att fila på, säger Jörgen Lennartsson.

– Det är bra att vi får tid på oss att kunna jobba på de bitar vi behöver.

Träningslägret avslutas nästa torsdag.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag