Frölundas målvakt Johan Gustafsson. Foto: BILDBYRÅN
Frölundas målvakt Johan Gustafsson. Foto: BILDBYRÅN

Här klär målvakten ut sig – till Lucia (!)

Publicerad

Ofta ser ni honom med stora målvaktsskydd när han räddar puckar i Scandinavium.

Här är Frölundas målvaktsstjärna Johan Gustafsson, 25, i en helt ny tappning – utklädd till lucia.

Luciafirandet har en stark tradition i Sverige som många skolor och kyrkor bland annat uppmärksammar genom att anordna sina egna luciatåg.

Frölundas hockeystjärnor vill inte vara sämre.

I år tog spelarna tag i saken genom att uppmärksamma dagen – i omklädningsrummet.

Johan Gustafsson – som Lucia.Foto: Frölunda HC

Håller tal – inför lagkamraterna

Och det är målvakten Johan Gustafsson som tar tag i taktpinnen, utklädd till lucia där han bland annat håller tal för Max Friberg, Simon Hjalmarsson och Jonathan Sigalet.

Klubben har i år sin egen julkalender där man varje dag publicerar ett klipp där spelarna i laget har sin egen lucka. 

Tidigare har det bland annat gått att se Sebastian Stålbergs lista över de bästa jullåtarna, Joel Mustonens egna julmust-test och när norrlänningarna Victor Olofsson och Carl Grundström ger sig ut på jakt efter den perfekta julgranen.

 

Se tv-klippet med Johan Gustafsson i spelaren ovan!

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag