Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Har ett mål – jag är här för att vinna"

Frölunda nyförvärv Adam Pardy har anlänt till Göteborg. Foto: /IBL / /IBL
Foto: BRET HARTMAN / AP FR139655 AP
Adam Pardy.

GÖTEBORG. Efter nio säsonger och närmare 350 matcher i NHL har han anlänt till Göteborg för sitt första äventyr i Europa.

Nu vill Adam Pardy, 33, vara pusselbiten som krävs för att uppnå det stora målet med Frölunda.

– Jag är här för att vinna, ingenting annat, säger han.

Adam Pardy hälsar på sin nya lagkamrat Matt Donovan. Foto: /IBL / /IBL

För drygt två veckor sedan deklarerade Frölundas succévärvning Mike Weber att han tvingas lägga av med ishockeyn till en följd av den knäskada han dragits med en tid. 

Frölunda fick omgående ge sig ut på marknaden efter hans ersättare och ganska snart fick man napp. I måndags presenterades kanadensaren Adam Pardy, 33, av klubben.

– Det gick ganska fort allting. Jag fick ett samtal av "Freddie" (Sjöström, sportchef) som jag spelade tillsammans med i Calgary för ett par år sedan. Han berättade att man var ute efter en stor och stark back som är bra framför kassen och bra i boxplay. Jag kände mig träffad. Jag är väldigt exalterad över den här möjligheten, säger Pardy till GT.

 

LÄS MER: NHL-backen klar för spel i Frölunda 

"Var väldigt tungt"

33-åringen som mäter 193 centimeter och väger 103 kilo har 342 NHL-matcher bakom sig i karriären. Förutom spel i Calgary Flames som draftade honom 2004 har han också representerat Dallas Stars, Buffalo Sabres, Winnipeg Jets, Edmonton Oilers och senast Nashville Predators förra säsongen.

I den kommande Stanley Cup-finalisten fick han dock bara speltid i fyra matcher i fjol för att resterande del av säsongen tillhöra AHL-laget Milwaukee Admirals.

– Vi hade ett riktigt bra och det var flera i laget som fick chansen att komma upp och vara med i NHL-slutspelet. Pontus Åberg och Fréderick Gaudreau bland annat. Tyvärr så åkte vi ut redan i första rundan av slutspelet (mot Grand Rapids Griffins) vilket var väldigt tungt, säger han.

Då han gått kontraktslös den här säsongen kommer det att dröja ett tag innan Adam Pardy gör sin SHL-debut. Foto: /IBL / /IBL

Inte spelat i år: "Svårt för en 33-åring"

Inför den här säsongen fick inte Pardy något anbud i Nordamerika som kändes tillräckligt bra vilket har lett till att han gått kontraktslös under vintern.

– Både NHL och AHL blir yngre hela tiden och tyvärr är det tufft för en 33-åring att få möjlighet då. Men just därför är jag också väldigt glad att få den här möjligheten i Frölunda för att bevisa att jag fortfarande har mycket att ge, säger han.

 33-åringen har skrivit kontrakt säsongen ut med Frölunda och han hann träffa sina nya lagkamrater som hastigast innan de begav sig ut på sin roadtrip för matcherna mot HV 71 och Brynäs.

"Har en del att ta igen"

Men än kommer det att dröja ett tag innan Pardy gör debut med laget i SHL.

Dels ska han få arbetstillstånd, och dels ska han träna i kapp.

– Förmodligen kommer det dröja ett tag i alla fall, men det är upp till coacherna. Jag känner mig i bra form och ser fram emot måndag då jag får börja träna med laget och kan börja komma in i systemet. Jag har så klart en del att ta igen i och med att jag kommer in så sent på säsongen, men det ska förhoppningsvis gå ganska snabbt ändå, säger han.

Du har aldrig spelat på stor rink tidigare – vad blir svårast i omställningen?

– Vinklarna blir annorlunda, och avståndsbedömningen. En mot en-situationerna kommer att skilja sig en del mot vad jag är van vid. Men nu kan jag jobba på det under de närmsta träningarna och efter ett par matcher kommer jag nog att vara helt inne i det, säger han.

Och på frågan om vad han har för mål med säsongen i Frölunda – och sitt första hockeyäventyr utanför Nordamerika, är svaret glasklart.

– Jag har ett mål, jag är här för att vinna – ingenting annat. Det är därför jag kommer till ett lag som Frölunda, här finns möjligheten att gå hela vägen och jag vill vara med och bidra i det.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!