Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här byggs världens största padelarena

Åbymässan har fått stänga igen på grund av coronapandemin – nu ska lokalerna förvandlas till världens största padelhall.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Padelsporten växer så det knakar i Sverige.
Foto: BILDBYRÅN

Globen i Stockholm tömdes på evenemang under coronapandemin och ska den kommande tiden i stället bli padelarena.

Nu går Åbymässan i Mölndal, som stängt mässverksamheten under pandemin, i samma riktning. Enligt Mölndals-Posten ska anläggningen bli världens största padelarena – med 26 banor.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Andreas Ehrnvall, delägare i Padelpartners.

Padelbanor i Globen.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Padelsporten växer så det knakar i Sverige.

I Stockholm förvandlades nyligen Globen till en stor padelanläggning och i och runt Göteborg poppar nya hallar upp regelbundet.

När Åbymässan i Mölndal utanför Göteborg nu tvingats stänga igen på grund av coronapandemin kommer hallen att byta inriktning. Framöver ska lokalerna i stället rymma världens största padelhall, skriver Mölndals-Posten

– Mässor i all ära, men vi kommer ha världens största padelanläggning. När vi arrangerar stora tävlingar så är det jättebra att deltagarna har möjlighet att bo på hotell i samma byggnad, säger Andreas Ehrnvall, delägare i Padelpartners, till tidningen.

Amanda Girdo och Anna Åkerberg i damernas semifinal under SM i padel den 27 september.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Vill rida på vågen – bygger 26 banor

På bara några månader ska den gigantiska padelhallen byggas och planen är att det ska bli 26 banor i mässans lokaler. Padelpartners, Uppsalaföretaget som tar över hyreskontraktet för mässhallen, tror att de kan rida på den padelvåg som just nu slår mot Sverige – även om konkurrensen om spelarna hårdnar.

Han är närmast lyrisk när han pratar om planerna:

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag tror inte det blir några som helst problem att få spelare till den här nya hallen, säger Ehrnvall till Mölndals-Posten och tillägger:

– Det är klart att jag tycker jättesynd om de företag som drabbats så hårt under pandemin. Det är fruktansvärt att det står stora tomma lokaler som inte används, inte bara i Mölndal utan hela Sverige. Men det är fantastiskt att Klövern (fastighetsägaren) hittat ett bra sätt att använda sina lokaler på.

Åbymässan har fått stänga igen på grund av coronapandemin.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Åbymässan har fått stänga igen på grund av coronapandemin.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Kan öppna i mars 2021

Enligt sajten Padeldirekt.se är världens största padelcenter, sett till antal banor, i dag Södertälje Padel Club med sina 24 banor. 

Tidigare fanns den största anläggningen i Madrid med 30 banor – men den gick i konkurs när coronapandemin ledde till lockdown i Spanien.

– Vi ska nog få in 26 banor och ska titta på att ha utebanor också. Det kanske blir ett antal singelbanor också, säger Jakob Mörndal, affärsområdeschef på konceptutveckling vid fastighetsbolaget Klövern, till Padeldirekt.

Ambitionen är att öppna anläggningen i mars.

Elitspelarens råd: Så kommer du i gång med padelkarriären