Sam Johnson är fri att skriva på för en ny klubb. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURESSam Johnson är fri att skriva på för en ny klubb. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES
Sam Johnson är fri att skriva på för en ny klubb.  Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES
Mats Gren Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNMats Gren Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mats Gren  Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Har brutit kontraktet i Kina – ska besöka Blåvitt

Publicerad

Sam Johnson, 24, har brutit sitt kontrakt i Kina och är fri att skriva på för en ny klubb. 

Enligt GT:s uppgifter är planen att anfallaren inom kort ska besöka IFK Göteborg. 

"Vi får se vad som händer", skriver sportchefen Mats Gren i ett sms. 

Sam Johnson hamnade i kontraktsbråk med den kinesiska klubben Wuhan Zall och fick inte träna med A-laget. 

– Vi har meddelat klubben att vi inte accepterar det här och kommer ta detta vidare till Fifa om klubben inte tar sitt förnuft till fånga. Det är minst sagt diskriminering och olika behandling av A-lagsspelare, sa rådgivaren Tore Eliasson i slutet av december. 

Sedan dess har parterna förhandlat om en ekonomisk lösning – och nu har man nått en överenskommelse. 

– Wuhan har gjort det bästa möjliga för spelaren och Sam är tacksam för det och sin tid i klubben. Rent tekniskt blir han en fri spelare den 17 januari, säger Tore Eliasson. 

"Jag har pratat med Mats" 

Det är ingen hemlighet att IFK Göteborg under en längre tid följt liberianen och även haft direktkontakt med honom. 

– Jag har pratat själv med deras sportchef Mats (Gren). IFK Göteborg visar stort intresse, men mitt största fokus nu är först och främst att bryta kontraktet. Jag vill inte gå händelserna i förväg, sa anfallaren nyligen till Fotbolldirekt

 Men nu är alltså Sam Johnson fri att skriva på för vilken klubb han vill. 

– Nu ser jag fram emot förhandlingarna med IFK Göteborg och en handfull utländska lag. Det som Sam söker är en utmaning i en klubb som verkligen efterfrågar hans tjänster. Den ekonomiska biten blir inte avgörande. Vi har kommit långt med IFK och nu ska vi se om vi kan knyta ihop säcken. Mer än så vill jag inte kommentera, säger rådgivaren Tore Eliasson. 

Enligt GT:s uppgifter är planen att Sam Johnson inom kort ska besöka IFK Göteborg och en annan klubb i Skandinavien innan ett definitivt beslut fattas. 

Gren: "Får se vad som sker" 

Den 7 december uppgav tidningen GP att IFK Göteborg strukit Sam Johnson från sin lista över tänkbara förstärkningar och skrev att "anledningen är att övergången anses vara för komplicerad och tidskrävande." 

GT har varit i kontakt med IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. På frågan om intresset kvarstår för Sam Johnson med tanke på att avtalet i Kina nu är löst svarar han följande via sms:
"Ja, det har jag koll på. Får se vad som sker!" 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag