Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är prins Carl Philip nära en ny bilkrasch

Foto: Niklas Henrikczon

Här är Carl Philip nära en ny krasch.

Efter att ha kört in i räcket i Göteborg fick prinsen sladd med sin Volvo och hamnade med fronten mot de andra bilarna under träningen i Falkenberg

– Det kunde ha smällt ordentligt, säger fotografen Niklas Henrikczon som bevittnade händelsen.

Här är Volvos uppställning i Falkenberg

Volvo Polestar Racing:

Fredrik Ekblom

Thed Björk 

 

Volvo Polestar Performance:

Robert Dahlgren

Linus Ohlsson 

 

Volvo Polestar:

Carl Philip Bernadotte

På den fria träningen inför Göteborg City Race för två veckor sedan dundrade prins Carl Philip rakt in i räcket. Det var på det sjätte övningsvarvet som Volvoföraren missbedömde avståndet och satte en bredsida i räcket i den tvära kurvan efter den första chikanen.

Den gången klarade sig prinsen undan utan större besvär och i STCC-loppet dagen efter blev han överraskande tia.

På gårdagens träning i Falkenberg hamnade Carl Philip återigen tidigt i händelsernas centrum.

Prinsen fick sladd och snurrade runt ett varv i en kurva. Hans Volvo ställde sig med fronten mot de andra förarna.

Fotografen Niklas Henrikczon var ett av vittnena till händelsen. Han berättar för GT:

– Det var på det fjärde eller femte träningsvarvet som det hände. Han kunde köra vidare sen, men det kunde ha slutat illa.

Var det dramatiskt?

– Det är ju alltid dramatiskt när man hamnar med fören mot de andra bilarna i full fart. Det kunde ha smällt ordentligt, om man säger så.

Carl Philip kommer till Falkenberg med stort självförtroende efter att ha tagit sina första SM-poäng någonsin i Göteborg senast.

– Tävlingen i Göteborg var riktigt bra. Nu är Falkenberg helt annorlunda, väldigt snabb och utmanande. Jag fortsätter mitt program tillsammans med teamet för att lära mig och det är mycket kvar att göra, men jag ser fram emot helgens tävling, säger han till STCC.se inför loppet.

Prinsen kom till slut i mål som näst sista förare på 14:e plats. Snabbast på det första STCC-testet i går var Robert Dahlgren, Volvo Polestar Performance. Skellefteå-föraren, som jagar sin första seger för säsongen, var tre hundradelar före BMW-föraren Robin Rudholm i mål.

Mästerskapsledaren Thed Björn kom in som sjua.

Västkustloppet, som är STCC-mästerskapets sista tävlingshelg före sommaruppehållet, inleddes med två testpass i går. I dag avgörs kval- och tävlingsloppen på banan i Falkenberg.