Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lennartssons nya jobb - fått kontrakt över VM

Publicerad

ABU DHABI. Jörgen Lennartsson fick sparken från IFK Göteborg i somras - och sedan dess har han varit arbetslös. 

Tills nu. 

Lennartsson är ny scout för det danska landslaget över VM-slutspelet i Ryssland. 

- Det ska bli riktigt kul. Jag känner Åge Hareide väl, säger han. 

Det var i juli som Jörgen Lennartsson fick sparken från IFK Göteborg efter att resultaten inte gått Blåvitts väg. 

Han ersattes av Alf Westerberg som i sin tur ersattes av Poya Asbaghi inför den här säsongen. 

Sedan i juli har Jörgen Lennartsson varit utan uppdrag. Han har kopplats ihop med tränarjobbet i bland annat Maccabi Haifa i Israel. Men nu har han hittat ett nytt arbete.

 

LÄS MER: Lennartsson kan ta över toppklubben

Jörgen Lennartsson var aktuell för Israel

Han blir scout åt det danska A-landslaget över VM-slutspelet i Ryssland. SportExpressen träffar Lennartsson i Abu Dhabi. Han anslöt till träningslägret under gårdagen. 

- Det känns bra. När jag fick den här chansen var det bara att hoppa på den. Det ska bli spännande. Jag känner ju Åge Hareide väldigt väl sedan tidigare och har ju jobbat med scouting tidigare, säger han. 

Hur kommer ditt arbete att se ut?

- Just nu blir det till att lära känna spelarna men framför allt ledarstaben. Sedan ska jag scouta motståndare och åka runt och kolla på spelare. Danmark har ett väldigt, väldigt bra landslaget med många bra spelare så det här ser jag fram emot. 

 

LÄS MER: Svenska startelvan mot Danmark i dag

"Det var ganska nära"

Hur nära var det att du blev tränare i Maccabi Haifa?

- Det var väl ganska nära, men föll väl på en del olika saker. Sedan har det väl varit en del förfrågningar från andra klubbar. Både i Sverige och utomlands. Nu har jag det här jobbet över VM-slutspelet i Ryssland i första hand men sedan är väl ambitionen att vara tränare ett tag till. Men vi får se vad som händer. 

Du börjar med en match mot Sverige?

- Ja, det ska bli kul. En bra match att böra med. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag