Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Göteborgs kändissupportrar

Stadens kändisar bekänner färg.
Foto: Lennart Rehnman

Göteborgs största kändisar bekänner nu färg och avslöjar för vilket lag deras hjärta bultar.

IFK GÖTEBORG


Lasse Kronér, programledare. "Jag är hemsk, jag är helt galen som supporter, all snällhet som finns inom mig i vanliga fall bara försvinner. Jag älskar helt enkelt att bli helt freaky."

Sven Wollter, skådespelare, som är blåvit och röd i själen på samma gång.

Örjan Ramberg, skådespelare, som växte upp i Högsbo och redan som barn blev Blåvitt-fan.

Viveca Lärn, författare, som till och med skrivit en bok om sitt favoritlag - "Ludde möter Blåvitt".

Ingvar Oldsberg, tv-profil, har bara ett lag närmast hjärtat och så har det varit sedan han var liten Mölnlyckepôjk.

Leif Mannerström är besviken på sitt favoritlag. "Jag tycker Göran Johansson ska gå in där som lagkapten så blir det en uppryckning", sa han i GT i höstas.

Stefan Holm, ex höjdhoppare, hittade inget favoritlag i de värmländska skogarna. Då köpte pappa lagbilden på UEFA Cup-vinnarna 1982. Och sexårige Stefan Holm var fast.

Ralf Gyllenhammar, sångare Mustasch och Mello-finalist, som älskar att vråla "Heja Blåvitt" från scenen oavsett i vilken svensk stad han befinner sig i.

Ian Persson, gitarrist i Soundtrack of our lives, håller på Blåvitt. Man kan förstå att det varit en del diskussioner i turnébussen eftersom Ebbot är sann gaisare.

Joel Alme - låtskrivaren och sångaren - som skrivit IFK Göteborgs inmarschlåt "Snart skiner Poseidon".

Bert Karlsson. Skara-bert håller på Blåvitt sedan barnsben. Inte så konstigt - eftersom hans morfar Harry Hallberg spelade i klubben, Dessutom har han gjort skivan "Heja Blåvitt".

Göran Johansson, tidigare Göteborgs starke man, men för evigt förknippad med IFK.

PG Gyllenhammar, ex Volvochef

Ragnar Strömberg, författare

Emma Tregaro-Green, höjdhopperska, vars man Yannik är Öisare. Hoppsan, men kärleken övervinner väl allt...

Tomas von Brömssen, skådespelare

Eddy Bengtsson, brottare

David Lega, kristdemokratisk politiker och flerfaldig OS-medaljör i paralympiska spelen.

Daniel Svensson, trummis i In Flames, följer lagets matcher oavsett var i världen hans band spelar.

Thomas Silver, före detta gitarrist i Hardcore Superstar, nu aktuell med solokarriär.

Peter Sandberg, ägare av skivbutiken Bengans.


HÄCKEN


Biffen Jansson, stor göteborgsk rockprofil känd i rockkretsar över hela världen.

Enligt tips ska hårdrocksbandet Graveyard vara Häckensupportrar. "Vi vet att de spelar "Hisingen blues" på matcherna men vi i gruppen är ointresserade av fotboll, säger sångaren Joakim Nilsson.


ÖRGRYTE IS


Patrik Sjöberg, ex-höjdhoppare. Det är inte bara Öis som friidrottslag, där han själv tränade som aktiv, som ligger höjdhoppslegendaren varmt om hjärtat. Öis är även favoritlaget när det gäller fotboll.

Klas Friberg, som länspolismästare är han ny - men som öisare är han gammal.

Harald Treutiger, medieprofil. Favoritlaget höll på att kosta honom livet när han drabbades av en hjärtinfarkt i samband med träning med Öis gamla lirare.

Peter Hjörne, GP:s före detta chefredaktör, är tredje generationen öisare. Farfar Harry var till och med ordförande i klubben.

Leif Pagrotsky, förre detta sosseminister, blev öisare redan som liten när hans pappa tog med honom på fotbollsmatcher.

Morgan Alling, skådespelaren och Mölndalssonen, som själv spelade i Örgryte upp till junioråldern kommenterade nedflyttningen 2007 så här: "Jag är fortfarande öisare. Man sviker inte sitt lag även om det går dåligt".

Leif Loket Olsson. För Loket ligger Öis varmast om hjärtat men eftersom han under sina år som sportreporter på lokalradion jobbade mycket med IFK under deras Europacupäventyr så finns känslor för det laget också.

Knut Agnred, After Shave. "Min pappa var friidrottare i Öis. Jag spelade själv som pojke i laget tillsammans med bland andra Harald Treutiger. Jag har med andra ord Öis i blodet", (I intervju med öisaren)

Mikkey Dee, trummis i Motörhead, vars pappa tog med lille Michael på Öis matcher och fick sonens hjärta att klappa. Mikkey har sedan gjort exakt samma sak med sina egna söner.

Marcus Birro, krönikör, bloggade så här 2011 om sitt favoritlag i fotbollsexpressen.se. "Jag älskar Öis. Allt den klubben står för. Jag älskar Öis hur det än går för klubben, var de än ligger i seriesystemet så älskar jag Öis. Jag bor i Norrköping sedan 2004 och jag tänker på Öis varje dag, året om."

Hans Mosesson, Ica-Stig, har ett stort intresse för fotboll i allmänhet och Örgryte i synnerhet.

Sten Allan Olsson, Stenas grundare och trogen öisare.

Dan Sten Olsson, vars företag Stena har sponsrat favoritlaget i många år

Magnus Kahnberg, ishockeyspelare Frölunda

Claes Eriksson, Galenskaparna.

Erika Johansson, före detta friidrottare, har själv tränat för Öis och förstås blivit klubben trogen.

Yannick Tregaro, friidrottstränare, vars fru Emma Tregaro-Green är IFK:are. Men, men kärleken övervinner väl allt...

Fredrik Ohlsson, skådespelare och gift med Siw Malmqvist.


GAIS


Jan Eliasson, FN:s näst högste chef och livslång makrill. Han var med i pojklaget som fick spela förmatcher till Guldlaget från 1954. Utsågs 2010 till den första Gais-ambassadören.

Claes Malmberg, skådespelare, blev gaisare redan som liten och långt före han blev Ronny Jönsson med svenska folket. Mölndalssonen har flera gånger skämtsamt berättat att "Tack vare buddhismen och Gais har jag lärt mig att leva med lidandet".

Ebbot Lundberg, sångare i Soundtrack Of Our Lives blev gaisare redan som sexåring. 2008 landade han med en helikopter på Nya Ullevi och sjöng Nationalsången iförd en gigantisk grönsvart kaftan.

Anders Eriksson, Galenskaparen, har bekänt sin grönsvarta tro för klubbtidningen Grönsvart.

Håkan Hellström, musiker, hängiven gaisare och favoritlagets ambassadör 2011. Spelade själv vänsterback i laget mellan 12 och 16 års ålder. En av hans låtar spelas som inmarschlåt vid Gais hemmamatcher.

Per Andersson, komiker och gaisare sedan sexårsåldern. Mölndalssonen utsågs till årets Gaisare och presenterades på Gais hemmamatch i april förra året. Då passade han på att roa publiken i pausen och sjunga sin nyskrivna visa "De e la Gais".

Cecilia Malmström, EU-kommissionär blev i 20-årsåldern Gaisare bara som en reaktion på att alla andra höll på Blåvitt. Men så såg hon några matcher och blev helt fast när hon insåg vilket kämpalag Gais var.

Peter Apelgren, komiker och konstnär, har själv spelat i Gais. När han för några år sedan fick uppdraget att klä en gran i GT/Lisebergs tävling Gran Prix blev det förstås en kärleksförklaring till favoritlaget - en grön gran med svarta kulor och grönsvarta fiskar.

Johan "Red Top" Larsson, arrangör som är extremt hängiven Gais-supporter och dessutom numera med i favoritlagets styrelse.

Stefan Ljungqvist, sångare och skådespelare och gaisare sedan födseln.

Magnus Rosén, musiker, före detta hårdrockare i Hammerfall

Oscar Dronjak, gitarrist Hammerfall

Mats Jönsson, sångare Attentat

Björn Gelotte gitarrist In Flames


ELFSBORG


Annika Andersson, komiker, som är född in i en familj med bara Elfsborgare hemma i Mårdaklev. I hennes nya familj är hon dock ensam om att hålla på Elfsborg - där är det Gais som regerar - det har hennes man Tomas Andersson, som ny ordförande i Gais sett till.

Jörgen Mörnbäck, imitatör. Kallas ibland för Sveriges meste Elfsborgare. Finns alltid på plats när favoritlaget spelar - fick till och med ledigt för att gå på fotboll när man övade som intensivast på Falkenbergsrevyn för ett tag sedan.

Ingvar Carlsson, före detta statsminister och hängiven Elfsborgssupporter. Och enligt envisa rykten hyllar han favoritlaget med en trätavla på utedasset i sommarstugan.

Jan Björklund, partiledare Folkpartiet.


HALMSTAD


Per Gessle håller sedan barnsben på Halmia, ett lag som hans sponsrat sedan länge. Men för några veckor sedan meddelade Gessle och Gyllene Tider att de går in som sponsorer även för HBK. Detta eftersom bandet är splittrat - fyra håller på Halmia, men Micke "Syd" Andersson är fanatisk HBK-are. "Jättekul att göra det här som ingen annan gjort förut" är Mickes kommentar till den unika gränsöverskridande sponsringen.

Carl Bildt, utrikesminister, är född och uppvuxen i Halmstad och har HBK som favoritlag.

Thomas Petersson, komikern, är till och med ambassadör för sitt favoritlag och hedersmedlem på livstid. Och blev förstås jublande glad när HBK återigen tog plats i allsvenskan.

Björn Hellberg, författare, tennisorakel och HBK-supporter.

Basshunter, artist