Frölunda kommer att ställas mot tjeckiska Liberec i åttondelsfinalen i CHL. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Frölunda kommer att ställas mot tjeckiska Liberec i åttondelsfinalen i CHL. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Här är Frölundas motståndare i CHL

Publicerad

Frölunda gick obesegrade genom sin grupp i Champions Hockey League.

Nu står det klart vilka som blir deras motståndare i åttondelsfinalen.

Det blir tjeckiska Bílí Tygři Liberec.

– Tjeckiska lag är oftast annorlunda, säger tränare Roger Rönnberg. 

Med 17 poäng inspelade av totalt 18 möjliga blev Frölunda solklara segrare i grupp H i CHL.

Under fredagens slutspelslottning fick göteborgarna också sina motståndare i kommande åttondelsfinal – och det blir tjeckiska Liberec.

Roger Rönnberg kommenterar när han tar emot beskedet:

– Jag har varit där två gånger tidigare med landslaget och jag vet hur arenan ser ut. Den går i blå ton och hotellet går i gul ton. Det fungerade bra med landslaget, säger han. 

”Är oftast annorlunda”

Laget ligger för närvarande tredje sist i den tjeckiska ligan och man slutade tvåa i sin grupp i CHL, bakom Växjö.

– Tjeckiska lag är oftast annorlunda jämfört med oss. De spelar bra taktiskt med snabba spelvändningar och de har ofta hög skicklighet på sina bästa spelare som ofta är erfarna och lite äldre, säger Rönnberg som i övrigt inte säger sig ha någon koll på just Liberec som motstånd.

– Erik (Lignell), vår statistiker och videokille kommer att forska och ta fram video på dem, säger Frölundatränaren.

Åttondelsfinalerna kommer att spelas den 31 oktober eller 1 november med returmöte en vecka senare.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag