GT PROVSITTER. Än så länge är bara tre stolar monterade i Ålingsås nya hemmahall. Det ska bli 2097 till. Och allting i arenan ska stå klart till slutspelet, en månad före den stora officiella invigningen 20-21 april. Foto: Per WissingGT PROVSITTER. Än så länge är bara tre stolar monterade i Ålingsås nya hemmahall. Det ska bli 2097 till. Och allting i arenan ska stå klart till slutspelet, en månad före den stora officiella invigningen 20-21 april. Foto: Per Wissing
GT PROVSITTER. Än så länge är bara tre stolar monterade i Ålingsås nya hemmahall. Det ska bli 2097 till. Och allting i arenan ska stå klart till slutspelet, en månad före den stora officiella invigningen 20-21 april. Foto: Per Wissing
Väkomna! Foto: Per WissingVäkomna! Foto: Per Wissing
Väkomna! Foto: Per Wissing
Ännu saknas mål och resultattavla. Foto: Per WissingÄnnu saknas mål och resultattavla. Foto: Per Wissing
Ännu saknas mål och resultattavla. Foto: Per Wissing
Massor av sittplatser finns. Foto: Per WissingMassor av sittplatser finns. Foto: Per Wissing
Massor av sittplatser finns. Foto: Per Wissing
Kallbadkaret verkar i alla fall inte bli för litet. Foto: Per WissingKallbadkaret verkar i alla fall inte bli för litet. Foto: Per Wissing
Kallbadkaret verkar i alla fall inte bli för litet. Foto: Per Wissing

Här är Estrad Alingsås nya hemmaplan

Publicerad

Bygget har pågått sedan september 2011. Nu är det bara ett fåtal veckor kvar. I foajén pågår arbetet för fullt bland sladdar, slangar och borrmaskiner. Snart ska innetaket vara på plats.

Runt 70 personer jobbar på bygget. En av dessa: Glenn Andersson, Alingsåsspelare. Under sin ingenjörsutbildning har han praktik som arbetsledare på bygget av hans nya hemmaborg.

- Det är häftigt. Arkitekterna har gjort ett fantastiskt jobb och det här är hur bra som helst, säger Andersson.

Allt ska gå i blått

Hemmalagets omklädningsrum är nästintill färdigkaklat och duschar har installerats. Kvar är slutjobbet på kallbadkaret, spelarnas omklädningsbås ska upp på väggarna.

På läktaren är endast tre stolar, vadderade och täckta med blått tyg, på plats. Men om några veckor ska hela läktaren skina i blått. Golvet är på plats, i matchande färg med stolarna.

- Golvet är detsamma som i Skövde. Det har visat sig att det är i deras hall som det sker minst knä- och fotskador. Vilket gör golvet extra bra, säger Alingsås HK:s klubbchef Christer Mårtensson.

Kolla ut på träningen

Under ena kortsidan, ståplats, ska ett rehabgym placeras. Spelare som rehabtränar kunna se ut på planen när resten av laget tränar. Sju meter ovanför mittcirkeln kommer en mediakub att monteras inom en vecka.

Vad är det bästa med Estrad?

- Att allt är fräscht! Vi spelare tycker om att spela i Nolhaga. Men i stället för en liten skokartong får vi nu en stor skokartong. Stämningen från Nolhaga kommer nog bevaras, fast att det är större här, säger Glenn Andersson.

GT provsitter. Än så länge är bara tre stolar monterade i Alingsås nya hemmahall. Det ska bli 2 097 till. Och allting i arenan ska stå klart till slutspelet, en månad före den stora, officiella invigningen 20-21 april. Foto: PER WISSING

Viktoria Oskarsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag