Jimmy Thelin är numera huvudansvarig i Elfsborg. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNJimmy Thelin är numera huvudansvarig i Elfsborg. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Jimmy Thelin är numera huvudansvarig i Elfsborg.  Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Tobias Linderoth assisterar Jimmy Thelin. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅNTobias Linderoth assisterar Jimmy Thelin. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Tobias Linderoth assisterar Jimmy Thelin.  Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Klart: Trion tar över Elfsborg

Publicerad

Elfsborg har presenterat sitt nya tränarteam. 

Som väntat blir Jimmy Thelin, 39, manager. Tobias Linderoth, 38, och Miguel Angel Beas Martinez, 37, får båda titeln tränare. 

– Det brukar vara långa förhandlingar men det här slår alla rekord, säger klubbchefen Stefan Andreasson. 

Redan den 7 november kunde GT berätta att Jönköpings Södra Jimmy Thelin var detaljer från att bli klar för Elfsborg. 

– Jag kommenterar inga namn, sa klubbchefen Stefan Andreasson då. 

På Jönköpings Södras medlemsmöte den 30 november tog Thelin farväl av klubben, dock utan att avslöja sina framtidsplaner. 

– Det har varit ett väldigt svårt och beslut att fatta, det har varit jättetufft. Jag har varit i klubben länge och det finns mycket känslor, Jönköpings Södra betyder mycket för mig. Men det kommer vissa vägskäl och jag bollade detta med familjen innan jag bestämde mig, sa han enligt Jnytt och fortsatte: 

– Det har varit en väldigt spännande och utvecklande resa. Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit. Vi har varit med om mycket tillsammans, det har varit både positiva och negativa känslor. Det finns många känsloband, men sådant är livet, man måste ta avsked ibland. Jag hoppas ni kan förstå och respektera mitt beslut.

Thelin: "Intensiva förhandlingar" 

På onsdagskvällen presenterade Elfsborg alltså Jimmy Thelin som sin nye manager. Tobias Linderoth och  Miguel Angel Beas Martinez ingår också i tränarteamet. 

– Det brukar vara långa förhandlingar men det här slår alla rekord. Vi började prata redan i augusti. Vi är oerhört stolta och glada över att Jimmy valt att komma hit, säger Stefan Andreasson. 

Jimmy Thelin:
– Det känns jättebra. Både Jönköping och Elfsborg har skött detta väldigt bra. De pratade med Jönköping först och fick sedan tillåtelse att ringa mig. Det har varit intensiva förhandlingar på slutet. Jag har fått äran att skriva på ett treårskontrakt. Vi ska göra vårt absolut bästa från dag ett. 

– Det kändes direkt när man kom hit att det är en väldigt välskött och familjär förening med en god känsla i. Gemenskapen mellan de duktiga och proffsiga människorna som jobbar här känns genuin och bidrar till en bra arbetsmiljö, vilket naturligtvis är väldigt viktigt. 

"Matchar varandra väldigt bra"

Jimmy Thelin tycker att det är för tidigt att berätta exakt hur han vill att Elfsborg ska spela. Först vill han träffa och lära känna spelartruppen. 

– Vi ska jobba med spelarna och skapa en tydlig inriktning för dem. Varje manager har sin idé och träningsmetodologi och i det sammanhanget är jag väldigt nöjd med intrycket jag fått av Tobias och Miguels kompetenser och ambitioner. Vi matchar varandra väldigt bra med idén som vi har och kommer jobba för att hitta ett samarbete där vi kan överföra det till spelarna på bästa möjliga sätt. 

Janne Mian, som tog över huvudansvaret när Magnus Haglund fick lämna mitt under säsongen, flyttas ner och blir ansvarig för U-truppen. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag