Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är betygen på samtliga guldhjältar i Frölunda

Frölunda tog sitt första SM-guld på elva år – här är betygen på guldhjältarna.

 

Backar: John Nyberg och Arvid Aronsson deltog i för få matcher för att betygsättas.

Forwards: Jakob Olsson, Simon Morberg, Erik Borg, Linus Weissbach och Jesper Emanuelsson spelade för få matcher för att betygsättas.

 1. 1. Lasse Johansson – 5 getingar

  Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
  Finns förstås inget annat betyg att ta till. Red på framgången från avslutningen av förra säsongen, växte ett steg till, sannolikt SHL:s bäste målvakt. Testar i Nordamerika nu?

 2. 2. Johan Gustafsson - 4 getingar

  Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
  Jobbigt stor del av grundserien med mindre speltid än förväntad – men så grymt bra "JG" var när det behövdes i slutspelet. Vilken mental styrka han visat. En ledande SHL-målvakt 16/17.


 3. 3. Henrik Tömmernes – 4 getingar

  Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
  Kom hem för en nystart, fick det, och banade samtidigt väg för Frölundas framgång. Ständigt ett hot i power play, klok och spelbegåvad i egen zon, viktig för laget. Nästa säsong kommer målen i fem mot fem ...?

 4. 4. Lukas Bengtsson - 4 getingar

  Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
  Skadedrabbad, men det han gjorde räckte för att NHL-klubbarna skulle förstå att här finns en back av Erik Karlsson & John Klingberg-typ. Grym tajming, fantastisk i speluppbyggnaden. Sannolikt förlorad. NY Rangers?

 5. 5. Elias Fälth - 3 getingar

  Foto: Tommy Holl / TOMMY HOLL / ALLOVERPRESS/IBL TOMMY HOLL / ALLOVER
  Långt bättre än många fans förstår, klok, passar perfekt i Rönnberg & Ohlsson-hockeyn, kvick i tanke och ben, sätter igång spelet bra, också prestigelös nog att köpa såväl stor som liten roll. Klart han han lämnar, skulle vara en viktig, ledande back om han följer med Robert Ohlsson till Plustecken efter trean.

 6. 6. Oliver Lauridsen – 4 getingar

  Foto: Anders Ylander / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
  Som väntat tog det tid att hitta in i spelet på stor rink där just "spel" läggs mer fokus på än i nordamerikanska NHL. Fyran känns ändå rätt eftersom Lauridsen varit så bra, så viktig när det gällt som mest - i slutspelet. Troligen söker dansken andra jaktmarker, men hans utveckling är bar reklam för Frölunda.

 7. 7. Christoffer Persson – 3 getingar

  Foto: Simone Syversson / SYVX8/IBL
  Minnesvärd säsong för killen som varit på läktaren, utlånad till värsta rivalen Färjestad, men också en viktig del av guldlaget med stabilt och bra spel. Killen från Landvetter verkar inte bli kvar på grund av för hög lön, det känns trist. Arbetsgivare blir inte svåra att finna.

 8. 8. Jacob Larsson – 3 getingar

  Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN
  Storartad före JVM, helt okej efteråt även när speltiden gick ner. Den här unge backen spelar mogen, begåvad och skicklig hockey som skulle han fylla mer än 19 på fredag. Anaheim Ducks har draftat smart. Men en säsong till i Sverige, väl? Plustecken efter trean.

 9. 9. Tom Nilsson – 3 getingar

  Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
  Kom hem för att starta om, missade mycket av det roligaste (slutspelet) på grund av skada, nådde inte upp till de höjder som fick Toronto Maple Leafs att locka över honom för två år sedan, men var alltid stabil, visade då och då prov på mer. Blir viktig nästa säsong.

 10. 10. Oscar Fantenberg – 5 getingar

  Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
  Wow. Är väl ordet. Wow. Växte ut till en ledande SHL-back, tog enormt ansvar, kunde svälja i princip hur mycket istid som helst är framför allt: smålänningen var bra i båda zoner. Bar sitt lag. KHL nästa säsong, som det verkar.

 11. 11. Kristoffer Gunnarsson – 2 getingar

  Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN
  Junioren fick sina chanser under säsongen, tog dem och spelade till sig ett rookiekontrakt. Spelbegåvad, behöver kanske en allsvensk säsong.

 12. 12. Artturi Lehkonen – 5 getingar

  Foto: Robert Granström/TT NYHETSBYRÅN
  Bra i grundserien - och ännu bättre i slutspelet där han toppade poängligan med 19 (11+8). Gick från supertalang 14/15 till en spelare att lita på i viktiga lägen 15/16. Med fem-sex kilo muskler till vann han fler närkamper, fick med sig fler puckar, och avsluten ... mums. Montreal eller Frölunda?

 13. 13. Ryan Lasch - 5 getingar

  Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
  Amerikanen vann poängligan i grundserien, han delade segern i slutspelet (8+11) med Lehkonen. Visade att han fungerar även i den tyngre slutspelstrafiken, även om han fick det svårare när regelboken förändrades så var han alltid en faktor, alltid en bärande spelare för laget. Nog lämnar Lasch nu för en mer lukrativ tillvaro någonstans?

 14. 14. Johan Sundström – 5 getingar

  Foto: Carl Sandin
  Vad skriver man som inte redan skrivits? Jag har jämfört hans sätt att agera på isen med Mats Sundins, och mycket bättre kan det inte uttryckas. Ledargestalt, vägvisare i varje byte. Helt enorm när det gäller att skydda pucken och bygga långa anfall för Frölunda. Kan finnas NHL-intresse redan i sommar.

 15. 15. Mats Rosseli Olsen – 4 getingar

  Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
  Norrmannen har en arbetskapacitet som är enorm, kombinerar tävlingsinstinkten med bra spelsinne, visade i slutspelet att han hade en skön förmåga att växa med uppgiften. Det finns visst NHL-intresse här, inte helt omöjligt att MRO drar. Ett tungt tapp i så fall.

 16. 16. Joel Lundqvist – 5 getingar

  Foto: Marcus Ericsson/BILDBYRÅN
  Fick slutet av grundserien och början av slutspelet förstört när kroppen strulade, före det var han bättre än någonsin, efter det slet han sig ikapp och blev åter "kaptenernas kapten", den ledarfigur som med sin historia är Mr Frölunda och aldrig tillåter en lagkamrat att ge annat än 100 procent.

 17. 17. Joey Crabb – 4 getingar

  Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
  En del supportrar undrade varför Frölunda värvade den här killen, en del fortsatte vara tveksamma - ingen har annat än lovord att strö över amerikanen från Alaska nu. Två klasser bättre i slutspelet, plötsligt hade Rönnberg & Ohlsson ett vapen till. Fortsättning i Göteborg, väl?

 18. 18. Nicklas Lasu – 4 getingar

  Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
  År efter år fantastisk i box play, alltid lika ansvarstagande som center i en kedja som inte i första hand har som uppgift att producera flest mål framåt. Men den här säsongen tog han ännu ett kliv på den offensiva stegen, gömde sig inte, klev istället fram. Stor fan-favorit.

 19. 19. Andreas Johnson – 4 getingar

  Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
  Alla poäng i power play gör att fyran ändå känns korrekt. Johnson, det medgav han själv, hade velat få ut mer i spel fem mot fem, ibland ville han nästan för mycket, men stundtals hade "Ante" skön fart och kreativitet, var alltid ett hot, en tempohöjare. Toronto härnäst, sannolikt Marlies i AHL.

 20. 20. Patrik Carlsson – 4 getingar

  Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
  Spelaren som ägnade en hel säsong åt att lyfta sina lagkamrater, oavsett vilken kedja han tog plats i, må det ha varit som center eller ytterforward så var Carlssons namn liktydigt med en kvalitetsstämpel. Vassare i avsluten och "Purre" kan vara fullpoängare nästa år.

 21. 21. Anton Axelsson – 2 getingar

  Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
  Den här skadedrabbade killen hade en av sina märkligaste säsonger, efter att ha opererats i höft, axel och handled kom han tillbaka - bara för att bli skadad igen! Nu i baklåret. Gjorde alltid ett bra jobb med den lilla speltid han fick, viktig inte minst i box play. Räcker det för nytt kontrakt?

 22. 22. Robin Figren – 3 getingar

  Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
  Märkt av fotskadan från just före slutspelet i fjol hade "Figge" inte en lika bra säsong den här vintern. Glimtvis stod han ut, lika ofta föll han tillbaka. Likväl viktig med sitt enorma jobb, sin skridskoåkning, och i finalserien gjorde den talföre stockholmaren ett utmärkt jobb i Sundström-kedjan. Stor profil, värdefullt att han blir kvar.

 23. 23. Spencer Abbott – 3 getingar

  Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
  För mycket skadad för att riktigt göra det avtryck många hoppades på. Inte så nordamerikanskt aggressiv i sin spelstil, men utsökta händer, mycket bra i PP, vass målskytt. Skulle säkert vara ännu bättre nästa säsong, men vill han, vill Frölunda?

 24. 24. Christoffer Ehn – 2 getingar

  Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
  Precis som i fjol: slutspelet var hans bästa tid. Hackig säsong, trivdes inte i Karlskoga dit Frölunda prompt ville låna ut honom, slog sig till sist in i Frölundas lag, visade så bra takter att nästa säsong redan känns spännande. Behöver dock lära sig skydda pucken bättre.

 25. 25. Kristian Vesalainen – 2 getingar

  Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
  16 år. Och redan så bra. De gånger finländaren fick chansen visade han vilken juvel Frölunda har i sin organisation. Har alla förutsättningar för att bli en världsstjärna, redan nästa säsong är han på allvar med och slåss om att spela varje match. Räckte inte riktigt till i slutspelshockeyn, men ... han är 16 år!

 26. 26. Sebastian Stålberg – 3 getingar

  Foto: Peter Skaugvold
  Visade att Frölunda gjorde helt rätt som tog tillbaka honom från Rögle, aggressiv spelstil där händerna - och skallen - blev bättre ju längre säsongen led. Handskadan före slutspelet kom olägligt, bra comeback i finalserien, har ännu mer att ge nästa säsong.

 27. 27. Pontus Widerström – 2 getingar

  Foto: Robin Aron
  Det blev inte så många matcher den här säsongen, inte så mycket speltid, och frågan är vad Frölunda vill med den här tuffe, hårt arbetande Kungälvskillen framgent. Inte oäven i själva spelet, men han behöver speltid och självförtroende. Uppskattad i allsvenska Oskarshamn där han spelade desto mer.

 28. 28. Anton Karlsson – 2 getingar

  Foto: Patrik C Österberg
  Lovade rätt gott i början på säsongen, trots att han mest var in och ut i laget och sällan fick ordentligt med speltid flera matcher i rad. I gengäld var Anton med och spelade upp Leksand i SHL. Frågan är: vad vill Frölunda, vad vill Anton?

 29. 29. John Dahlström – 2 getingar

  Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
  Vass på försäsongen, sänktes av Ilari Melart i SHL-match 2 och hämtade sig aldrig riktigt. Kom tillbaka senare under säsongen, gjorde någon match eller två där man såg vilken talang som finns, vilka kvalitéer Kungsbackakillen besitter. Kan mycket väl göra något riktigt bra nästa säsong.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!