Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är anfallsstjärnans nya lyxvilla i Göteborg

Här är ritningarna till det nya lyxhuset.

Om två veckor ska Johan Elmander, 32, skjuta Sverige till fotbolls-VM.

Men GT kan avslöja att han börjat planera för ett liv efter fotbollskarriären.

För 20 miljoner bygger stjärnan en lyxvilla nära havet i västra Göteborg.

Johan Elmanders karriär

# Från Alingsås.

# Moderklubb: Holmalund.

# Gick till Öis och spelade i allsvenskan 1999.

# Flyttade till Feyenoord 2000 men återvände till allsvenskan för spel i Djurgården 2003.

# Sen började proffslivet på riktigt, i följande klubbar: NAC Breda (Holland), Bröndby (Danmark), Tolouse (Frankrike), Bolton (England), Galatasary (Turkiet) och Norwich (England).

# I landslaget sedan 2003, ordinarie sedan 2006.

Den Alingsåsfödda anfallsstjärnan har haft en lång, framgångsrik karriär. Efter genombrottet i Öis i början av 2000-talet har han representerat storklubbar som holländska Feyenoord, franska Toulouse, engelska Bolton och turkiska Galatasaray. Han är just nu utlånad till Norwich i Premier League.

Allra mest känd är Elmander för sina insatser i landslaget, där han varit given startspelare i flera år. Han har spelat 74 landskamper och gjort 20 mål. 15 och 19 november spelar Sverige mot Portugal i playoff till VM – då är Elmander en av nyckelspelarna.

Men 32-åringen planerar nu för ett liv efter fotbollen.

Elmanders lyxkåk

Att döma av stjärnans husplaner pekar allt på att han tar med sig familjen hem till Sverige och västkusten efter karriären. GT kan avslöja att familjen Elmander planerar att bygga ett drömhus i västra Göteborg.

Trevåningsbygget för 20 miljoner är en fullt utrustad superkåk med bland annat biosalong, bar- och pokerrum, hemmagym, fem sovrum och en enorm walk-in-closet på 25 kvadratmeter.

Till jättehuset hör även en stor pool. Såväl en anrik golfbana som havet, med en rad badplatser, ligger på promenadavstånd.

– Ett väldigt fint, havsnära område. Fina skolor runtomkring och man tar sig till centrala Göteborg snabbt och enkelt, säger en mäklare som säljer en villa alldeles i närheten av Johan Elmanders nybygge.

"Satsar på jämlik skönhet"

Johan Elmanders och hans fru Amanda driver sedan 2012 skönhetssalongen Skönhetsfabriken i Clariton Hotel Post i centrala Göteborg.

– Vi satsar på jämlik skönhet och vill få män att på eget initiativ besöka oss. Vi har arbetat extra med både vårt utbud och vår inredning för att locka männen, har Johan Elmander sagt till Idrottens Affärer.

GT har sökt Johan och Amanda Elmander.

Av Claes Petersson.