Här är 17 (!) värvningar som ryktats till Blåvitt

Kim Källström.
Foto: Ludvig Thunman
May Mahlangu.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Michael Bradley.
Foto: Kieran Mcmanus/Bpi/Rex
Marius Lundemo.
Foto: Anders Hoven
Fredrik Ulvestad.
Foto: Kenneth Hjelle
Pontus Wernbloom.
Foto: Nils Petter Nilsson
Viktor Elm.
Dusan Djuric.
Astrit Ajdarevic.
Foto: Lennart Månsson
Magnus Wolff Eikrem.
Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån
1 / 10

IFK Göteborgs drömvärvning kan spricka – sportchefen Mats Gren bekräftar att inget är klart. Spekulationerna kring namnet har varit många.

GT-sporten har sammanställt 17 av alla de spelare som ryktats bli IFK Göteborgs nya mittfältare.

Vissa rykten mer trovärdiga än andra...

Francisco Nabron. Inför lägret i Portugal meddelade Blåvitt att man tar med sig 20-åriga mittfältaren Francisco Nabron från Panama. Det visade sig dock att Nabron var skadad. Han fick inte följa med.

Viktor Elm. Enligt De Telegraaf vill AZ Alkmaar skära lönekostnader, men själv säger Elm till Barometern att det i så fall skulle bli en annan liga i Europa och Kalmar vore sedan enda alternativet i allsvenskan.

Erik Friberg. IFK Göteborg har i efterhand bekräftat att man var ute efter Bolognaspelaren – som dock valde danska ligan och Esbjerg i stället.

Kim Källström. Enligt en skämtsam tweet ska Källström ha setts i varuhuset Nordstan – köpandes en fågel... ryktet tog fart och många trodde att Kim var på väg hem till Göteborg. Blåvitts sportchef Mats Gren har mycket riktigt hört sig för med Kims agent Roger Ljung. Men det har aldrig varit nära en övergång.

Dusan Djuric. På diverse Blåvitt-forum och i sociala medier har mer eller mindre varje central mittfältare lyfts fram som ett aktuellt namn. Ett frekvent förekommande är förra Halmstadspelaren Dusan Djuric, 30. Han spelar just nu i schweiziska Aarau men kontraktet går ut till sommaren.

Fredrik Ulvestad. Har varit ett av huvudspåren sedan dag ett. Aalesunds jättelöfte har bud från norska toppklubbar såväl som från IFK Göteborg. Är ännu inte helt utesluten – han kan visa sig vara "Mr X".

Andreas Blomqvist. Mats Gren har bekräftat att man sett Mjällbys framtidsnamn som ett alternativ på innermittfältet. Blomqvist var dock inte högsta prio för Blåvitt. Nyligen blev det klart att Blomqvist i stället går till Danmark och Aalborg.

Kyle Beckerman. Ryktet uppstod först i ett IFK-forum på nätet. Tog ny fart när det visade sig att Blåvitt-backen Emil Salomonsson följer Beckerman på Twitter. Salomonsson har dock dementerat att det ska ha något att göra med att MLS-spelaren är aktuell för Blåvitt.

Pontus Wernbloom. Ett rykte modell lite mer långsökt. Enligt uppgifter som cirkulerat på Twitter ska Wernblooms mormor eller farmor ha sagt att han är klar för IFK Göteborg. Pontus fru Nina Wernbloom gick sedan ut på Instagram och dementerade det hela.

Michael Bradley. Enligt Göteborgs-Posten var det aktuellt för IFK Göteborg att plocka in tränaren Bobs son Michael från MLS-laget Toronto. Där han har kontrakt till 2019. Han värderas till ungefär 50 miljoner kronor.

Astrit Ajdarevic. Ett av alla namn som cirkulerat i sociala medier och kopplats ihop med IFK Göteborg. Nyligen blev det dock klart att den förra Norrköping-spelaren, som delvis fostrats i Liverpools akademi, går till Helsingborg.

Rasmus Schüller och Robin Lod. I slutet av januari kunde GT avslöja att Blåvitt tittar på två mittfältare från HJK Helsingfors.

Marius Lundemo. En av de mittfältare som IFK:s intresse varit riktigt konkret kring. Blåvitt kom med flera bud i mångmiljonklassen till Lilleström – som dock tackade nej. Till slut drog sig Blåvitt ur jakten.

Magnus Wolff Eikrem. Har ryktats vara aktuell för IFK. Den norska 24-åring, med historia i bland annat Manchester United, valde dock att gå till svenska mästarna Malmö.

Herolind Shala. Ska enligt aftonbladet.se ha varit aktuell för IFK Göteborg. Gick dock i stället till Sparta Prag.

May Mahlangu. Sydafrikanen valde att inte förlänga med Blåvitt efter säsongen 2014. När hans jakt efter ny klubb sedan drog ut på tiden började ryktet cirkulera att han var aktuell för en IFK-comeback. Blev dock klar för turkiska Konyaspor i början av februari.