Hans drömvärvning: Johan Elmander, 34

Johan Elmander.
Foto: Anders Kjærbye
Öis sponsor Matz Thorsson.
Foto: Privat

GÖTEBORG. Öis storsatsar inför nästa säsong.

GT kan avslöja att klubben förhandlar med meriterade trion Ken Fagerberg, Luka Mijaljevic och Carl Nyström – och att lagkaptenen George Mourad blir Sällskapet trogen.

Det stora namnet Öis jagar heter Johan Elmander, 34.

– Johan är min drömvärvning. Jag kommer satsa så in i helvete nästa år, säger storsponsorn Matz Thorsson till GT.

Matz Thorsson köpte Öisgården för elva miljoner kronor sommaren 2014 och är den sponsor som pumpar in mest pengar i Öis.

Han kommer inte spara på krutet nu när klubben nått superettan.

– Jag kommer att lägga in ännu mer pengar nästa år. Det kommer att bli en rejäl satsning, säger storsponsorn.

Öis drömvärvningar

Han berättar att de ska diskuterar med anfallarna Ken Fagerberg, som är kontraktslös efter tiden i Danmark, och Luka Mijaljevic, som gjorde 13 mål för Utsikten i superettan denna säsong, samt Sirius lagkapten och back Carl Nyström.

– Ken Fagerberg har ett stort Öishjärta. Luka Mijaljevic har gjort det bra i superettan och blir inte kvar i Utsikten i vilket fall. Han är en av flera Utsiktenspelare som är aktuella. Och Carl Nyström har flickvän i Göteborg. Jag hoppas att vi kan få in dem. Vi har andra namn också. Det är väldigt många duktiga spelare som hör av sig, säger Matz Thorsson.

Metallservice vd:s stora drömvärvning heter Johan Elmander, representerar Bröndby och har 85 A-landskamper på meritlistan.

Mourad och Björck blir kvar

– Det råder delade meningar i sportrådet. För mig är det en drömvärvning, men de andra är inte lika säkra. Jag har inte fått tag i Johan än, men kommer försöka nå honom snart. Jag vet inte vad han vill än. Jag vill gärna ha hit honom, säger Thorsson.

Han avslöjar också att rutinerade kuggarna George Mourad, 33, och Fredrik Björck, 36, stannar i klubben.

– De blir kvar! Mourad skriver på för ett plus ett år. Björck har inte skrivit på än, men han blir också kvar, säger han glatt.

Nytt konstgräs

Även Öisgården kommer rustas upp inför nästa säsong.

– Vi kommer lägga nytt konstgräs för 1,4 miljoner kronor.

Matz Thorsson börjar sakta men säkert återhämta sig från söndagen.

– Matchen i Hällevik är det värsta jag varit med om. Björn Anklev åkte ut men vi höll undan och grejade det. Firandet med supportrarna på stan var riktigt roligt. Jag kom hem klockan fem. Jag är väldigt glad!