Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Verkligen en fajt med mycket hets”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Mikaela Mässing. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Elin Hallagård.

Sävehof har för första gången den här säsongen slagit H65 Höör. 

Och veteranen Elin Hallagård, 30, levererade efter en tung period. 

– Det var verkligen en fajt med mycket hets, säger hon. 

Höör vann med 32-21 i det första semifinalmötet på hemmaplan, och laget inledde på samma sätt och var två bollar upp efter 30 minuter i Partille arena. 

Men Sävehof kände sig ändå segervissa. 

– Vi ville inte ändra på så mycket utan skulle bara fortsätta som vi hade gjort bakåt och köra mer framåt. Men det var mycket adrenalin då och jag kommer inte ihåg vad vi sa mer, haha, säger Elin Hallagård. 

Sävehof ökade trycket i andra halvlek och vann till slut med 23-21 och utjämnade till 1-1 i matcher, laget första seger mot Höör den här säsongen. 

– En jävligt skön vinst. Inget skönspel utan mycket kamp, precis som vi hade förväntat oss. Viljan och inställningen avgjorde och så kommer det att vara i Skåne på söndag också, säger Elin Hallagård, som haft det lite motigt den senaste tiden. 

Hallagård: Man försöker hitta anledningar 

– Därför var det en skön seger för mig personligen också. Jag har inte hittat tillbaka till någon högre nivå, men skönt att det lossnar när det verkligen gäller. Man försöker alltid hitta anledningar till varför det går bra eller dåligt, men jag har lärt mig att det är omöjligt. Känns det bra går det dåligt och tvärtom, men i dag tömde jag alla reserver. 

30-åringen dunkade in åtta bollar och var allmänt dominant. 

– Men jag hade inte spelat bra om inte laget hade gjort det. I dag litade vi på varandra och spelade tillsammans, inte en och en som senast. 

På söndag möts lagen igen och då har Höör hemmaplan. 

– Det gäller att vara väldigt taktiska och inte chansa för mycket. Inställning och noggrannhet är det som gäller. Nu har vi bevisat att det går att slå dem och vi har en bra chans. Det ska bli roligt att åka dit, säger Elin Hallagård.