Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Bella Gulldén vill hem till IK Sävehof

Bella Gulldén tillhör än så länge norska Vipers Kristiansand.
Foto: BILDBYRÅN

Bella Gulldén, 32, vill lämna Norge och flytta hem till Göteborg och Sävehof, uppger GP.  

– Jag kommer inte att säga någonting, säger sportchefen Emil Berggren. 

En av svensk handbolls stora fixstjärnor det senaste decenniet avlutade landslagskarriären för ett år sedan. Sedan i somras tillhör Bella Gulldén den norska storklubben Vipers Kristiansand där den färska världsmästaren Nora Mörk, bland andra, spelar. 

Men nu skriver alltså tidningen GP att 32-åringen vill komma närmare familjen och flytta hem till Göteborg. Enligt GP ska hon ha träffat Sävehof samtidigt som VM nyligen avverkades i Spanien. 

”Har haft kontakt med Bella varje år”

– Vi har haft kontakt med Bella mer eller mindre varje år, men hur mycket eller hur lite vi har haft det den senaste tiden tänker jag inte säga. Det är den hållningen jag kommer att hålla. Men jag hör av mig till alla sävehofare varje år, säger sportchefen Emil Berggren. 

Gulldén lämnade moderklubben IK Sävehof 2011 för spel i danska Viborg innan karriären fortsatte i CSM Bukarest i Rumänien. Mellan 2018 och 2021 representerade hon franska Brest innan flyttlasset gick till södra Norge och Vipers Kristiansand. 

På 224 landskamper gjorde straffspecialisten totalt 846 mål. Vid fyra tillfällen har hon utsetts till årets handbollsspelare i Sverige – fler än någon annan på damsidan. 

GT har sökt Bella Gulldén för en kommentar.