Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Udda knepet bakom segern: ”Mumsade”

Simon Möller gjorde en kanonmatch mot Hallby.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Jonathan Edvardsson.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Likaläge i paus mot Hallby borta. 

Då tog Sävehofs målvakt Simon Möller, 20, till ett specialknep – och sedan storspelade han.

– Jag mumsade i mig några goa polkagrisar och det gav mig energi, säger Möller efter premiärsegern.  

Lite nervöst, en hel del tekniska fel och många mål i första halvlek. 16-16 efter 30 minuter – sedan spikade Simon Möller igen och Sävehof vann till slut med 29-26 på bortaplan. 

– Jag är jävligt stolt över laget, hela staben och allt. Det kändes lite svajigt under försäsongen, vi förlorade matcher som vi normalt ska vinna och hade djupa dalar, men nu visade vi att vi är ett jävligt bra lag. Stolthet är ett ord som summerar insatsen, säger Möller, som egentligen är andremålis bakom dansken Bertram Obling. 

– Men vi har jävligt god kemi och jag utvecklas hela tiden. Jag är mycket bättre nu än i fjol och i dag fick jag lägen emot mig som jag gillar samtidigt som kommunikationen med försvaret var bra. 

”Vi var nära Gränna” 

20-åringen har ett stort intresse för polkagrisgodis och när han fick syn på några karameller i pausen tvekade han inte. 

– De är goa och jag tycker att det är kul att kolla på när de tillverkas. Och nu var vi ju nära Gränna så någon hade köpt med sig. Det var gott och gav mig den sista energin jag behövde. 

Lagkamraten och sjumålsskytten Jonathan Edvardsson fyller i: 

– Simon har fått någon konstig låsning på polkagrisar. Han har tydligen gjort något arbete om det i skolan och kan nördigt mycket om tillverkningsprocessen. Men han får fortsätta med det, för i dag var han grym och levde i nuet. 

Skånskt besök väntar 

På torsdag väntar Ystads IF på hemmaplan, ett lag Sävehof föll mot under försäsongen. 

– Det blir något att bita i, men vi ska hem och göra läxan. Och i dag fick vi ett kvitto på att vi är på rätt väg. Hallby är väldigt starka, framför allt hemma, säger Simon Möller.