Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Två föreningar som inte drar helt jämnt”

Redbergslids Ludvig Högberg till vänster jublar. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Redbergslids tränare Jasmin Zuta. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Depp i Sävehoflägret efter derbyförlusten. Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Hett, tajt, grinigt och dramatiskt. 

Till slut kunde Redbergslid ta hem segern i derbyt mot Sävehof. 

– Det är två föreningar som inte drar helt jämnt, säger RIK-bjässen Oskar Ysander. 

RIK vann med 28-25 i Partille Arena. 

– En jätteskön seger givetvis. Det är tidigt på säsongen och lite nervöst. Två lag som inte riktigt satt sin struktur för året. En svängig match där vi spelar väldigt bra bakåt, säger försvarsgeneralen Oskar Ysander. 

I paus ledde gästerna med 15-11 efter stabilt spel i båda riktningarna. Sedan kom anfallsspelet av sig helt och det blev plötsligt riktigt spännande. 

– Vi körde fast totalt i andra. Jag vet inte om vi gick ner oss eller om Sävehof höjde sig. Det gick i stå helt enkelt, men starkt att vinna ändå, säger Ysander. 

Oskar Ysander. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Redbergslid har en märklig vecka bakom sig. Hemmapremiären mot IFK Skövde i Scandinavium fick avbrytas efter knappt två minuter på grund av kondens. Den underliggande isen gjorde att golvet blev glashalt och skaderisken hög. 

”Bäste och ende målskytt”

Hur mycket har det påverkat er? 

– Ingenting egentligen förutom att vi inte fick en match i benen. Det gick bättre i dag, det hade varit konstigt om det var kondens även i Partille Arena, haha. Jag var faktiskt bäste och ende målskytten mot Skövde. Inte ofta man är det, säger Ysander apropå att matchen avbröts vid ställningen 1-0. 

Han vill lyfta fram målvakten Kristian Zetterlunds insats mot Sävehof. 

– Han ska ha en stor eloge, verkligen. Han har kommit in och visat framfötterna, (förstemålisen) Adam Krantz bröt ju nyligen fingret. Kristian var jätteduktig i dag. 

Hur bra är RIK i höst? 

– Jättesvår fråga. Men vi har gott självförtroende och tror på oss själva. Vi vet vad vi kan, men om man ser till matchen i dag har vi lite att jobba med när det gäller anfallsspelet, säger Ysander, som gillar när det hettar till lite extra. 

”Väldigt stereotypa”

– Det var mycket känslor i dag. Många utvisningar, något rött kort, men så ska det vara i ett derby. Hett och grinigt. Det är två föreningar som inte drar helt jämnt. 

Sävehofs tränare Kristian Berndtsson till GP

– Vi är inte med alls i början och väldigt stereotypa i vårt anfallsspel och behöver få mer fart. Vi är inte med bakåt heller i och för sig.