Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga smällen: Gulldén skadad

Isabelle Gulldén.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Tung smäll för Sveriges handbollsdamer.

Storstjärnan Isabelle Gulldén missar det kommande OS- och EM-kvalet på grund av skada.

”Min fot mår inte bra och har inte gjort så på länge”, säger hon i ett pressmeddelande.

Niometersspelaren har länge varit Sveriges stora stjärna och gjorde comeback till VM i Japan i december efter att ha blivit mamma fem månader tidigare.

Men när Sverige jagar nya mästerskapsplatser blir det utan veteranen.

En trilskande fot sätter stopp för 30-åringen.

Tillbaka i vår?

”När jag känner att jag inte kan göra mig själv rättvis på planen är jag inte en tillgång i OS- och EM-kvalet med ett så tätt matchande. Jag hoppas att jag under våren kan hitta tillbaka till den form som gör att jag kan vara med och konkurrera om en landslagsplats igen”, säger Gulldén, som har gjort 14 mästerskap och 214 landskamper för Sverige.

”Jag har alltid älskat att spela i landslaget och därför känns det jättetråkigt att inte kunna vara med den här gången.”

Tre spelare som däremot spelar är lagkaptenen Sabina Jacobsen, högersexan Emma Fernis och vänsternian Johanna Westberg som är tillbaka i landslaget efter skador och barnafödande.

Samtidigt finns tre debutanter i truppen: Lugis Clara Lerby och Sävehofs Nina Dano och Sofie Börjesson.

Gustin tillbaka

Glädjande är också att högersexan Daniela Gustin är tillbaka i landslaget för första gången sedan korsbandsskadan hon ådrog sig i EM i Frankrike i december 2018.

Sverige spelar OS-kval mot Spanien, Argentina och Senegal den 20–22 mars i Spanien. De två främsta i gruppen får spela OS i Japan till sommaren.

Efter OS-kvalet väntar dubbla EM-kvalmatcher mot Tjeckien den 25 mars (borta) och den 29 mars (hemma) för handbollslandslaget.