Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre röda kort – grinigt derby

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Alingsås slog Sävehof med 38-32 i ett riktigt grinigt derby. 

Tre Sävehofspelare fick rött kort. 

– Det var en konstig känsla, säger Oskar Sunnefeldt, 20. 

Alingsås tryckte gasen i botten direkt hemma i Estrad. 

– Vi får en fantastisk start och det ser hur stabilt ut som helst. Men sedan ändrar de och spelar sju mot sex och i halvtid har vi bara två bollar upp, säger AHK-tränaren Mikael Franzén. 

Sävehof hängde med länge efter paus, men till slut tröt orken och Alingsås fick bra utdelning på kontringarna. 

– Det blev väldigt många mål och det var heta känslor i båda lagen. Vi skulle ha varit lite kyligare, och då tänker jag främst på anfallsspelet. Vi stressade lite onödigt mycket, men vi ville verkligen vinna i dag eftersom vi förlorade mot dem senast, säger Franzén, som till sin förvåning fick se ett Sävehof utan storskytten William Bogojevic (sjuk). 

– Därför blev matchen lite konstig från början tror jag, säger Franzén efter 38-32-segern. 

”Ska smälla”

Sävehofs tränare Anders Eliasson: 

– Det var ett väldigt krigande i 20 minuter i andra, men släpper man in 38 mål så vinner man inte. Där har vi dilemmat. Vi måste hitta nycklar där. Men vi visar ändå bra moral och inställning. 

I slutet fick tre Sävehofspelare rätt kort: Jonas Larholm (tre tvåminutare), Oskar Sunnefeldt och Christoffer Brännberger. 

– De andra var en knuff i luften och ett slag mot ansiktet. Det blev hett och livat. Sån är handbollen ibland, säger Mikael Franzén. 

Oskar Sunnefeldt säger så här om sitt röda kort: 

– Jag försöker låsa honom i luften, men så landar han fel. Jag tycker inte att det ska vara rött, men det tycker man väl aldrig, haha. Det ska smälla i ett derby och vi visade jävligt bra inställning hela matchen. 

Det är inte ofta tre spelare i samma lag blir uppvisade på läktaren. 

– Det var en konstig känsla att ha två lagkompisar bredvid sig där. Det var lite ”tjena, tjena” när vi satt där, säger Sunnefeldt. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!