Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen hyllas: ”Har ohygglig kapacitet”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: Bildbyrån / Bildbyrån

Redbergslid är ett vinnande lag igen efter tre raka förluster. 

Nyförvärvet Oskar Joelsson, 20, dunkade in tio bollar mot Varberg. 

– Han har en ohygglig kapacitet trots sin ringa ålder, säger tränaren Jasmin Zuta. 

Redbergslid vann med 30-26 på bortaplan och har nu två inspelade poäng efter fyra omgångar i Handbollsligan. 

– Vi gör en stark första halvlek. I andra bjuder vi in dem lite, men vi jobbar på och är starka sista kvarten och tar en ganska komfortabel seger, säger Jasmin Zuta om mötet med Varberg, som fortfarande väntar på sin första poäng i höst. 

”Finns enorma kliv att ta”

I vintras gjorde RIK klart med vänsternian/mittnian Oskar Joelsson från Helsingborg. Skåningen anslöt till sitt nya lag i somras och är redan en tongivande spelare. 

– Han har varit framstående i förlustmatcherna också, men i dag var det ett snäpp upp. Han är redan bra fysiskt, men vi har jobbat hårt med den biten för det finns enorma kliv att ta där. Oskar är lång, stor och kan både skjuta och gå på genombrott. Han är ganska komplett, men sedan ska samspelet med de andra funka också, säger Jasmin Zuta. 

Elliot Stenmalm, 18, är ett annat stort löfte i RIK.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

RIK-tränaren förfogar över ett ungt och utvecklingsbart manskap och målsättningen är att ta sig till slutspel. Merparten av de som startade mot Varberg är kring 20-strecket. 

– Och det är ungt. V ska se till att bli bättre undan för undan och vi vill se en progression i det vi gör. Målet är att utvärdera oss själva hela tiden så att vi tar steg i rätt riktning. Sedan är det klart att vi vill till slutspel. Det är jämnt mellan många lag, säger Zuta. 

I Göteborgsderbyt mellan Sävehof och Önnered blev det delad pott (23-23) efter en dramatisk avslutning.