Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska glädjebeskedet inför OS: ”Väldigt skönt”

Anna Lagerquist.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Positiva nyheter inför OS i Tokyo:

Sprickan i båtbenet är läkt – och landslagsstjärnan Anna Lagerquist, 27, kan börja träna handboll för fullt. 

– Nu ska jag göra allt jag kan för att komma i form så snabbt som möjligt, säger försvarsbjässen. 

I slutet av april var olyckan framme på en träning med det ryska klubblaget Rostov-Don. Anna Lagerquist landade på handen och trodde först att det rörde sig om en stukning, men det visade sig vara en spricka i båtbenet. 

– Det blir bättre och bättre och det har ändå gått nio veckor nu. Jag har haft ett skydd på mig hela tiden, det ska ha börjat läka ordentligt och jag har inte ont, säger hon. 

Från förra veckan var det svenska handbollslandslaget samlat i Kungälv och laddar nu upp inför OS i Tokyo. Mittsexan Anna Lagerquist, som kallas ”The Little Killer” i Ryssland, är en absolut nyckelspelare i Tomas Axnérs lagbygge, inte minst i försvarsspelet. 

– Det är klart att det inte är den optimala OS-uppladdningen och jag missade ju också slutspelet i Ryssland, men jag har sprungit och kört på bra i gymmet. Jag har också försökt få in lite handbollsrörelser, men det blir ju inte samma sak att vara med fullt ut. Det sitter ju också metallskenor i skyddet och jag vill inte riskera att slå till någon, haha. 

Lagerquist med sitt skydd under en träning med landslaget i Kungälv i förra veckan.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

”Vuxit för varje samling”

I förra veckan röntgades handen igen. Båtbenet är läkt och Anna Lagerquist kan börja träna med boll. 

– Det känns väldigt skönt så klart. Intervaller är inte riktigt samma sak som löp på handbollsplanen med kontakt, men nio veckor är ändå inte jättelång tid så jag hoppas inte att jag har tappat alltför mycket. Och det är ändå tid kvar till första matchen. 

Den 25 juli väntar Spanien i OS-premiären och Anna Lagerquist hoppas att hon är tillbaka i gammalt gott slag då. Hon var inte med när landslaget spelade i Nederländerna i helgen utan var i Värmland och tränade på egen hand.

– Redan i Kungälv började jag använda boll, ökade mängden träning och jag tycker att handen har reagerat väldigt bra. Det känns bra inför Japan och jag hoppas att jag kan vara med fullt ut när vi landar där, säger Anna Lagerquist som tror på det svenska laget:

– Sedan Tomas tog över har vi vuxit för varje samling. Och vi har flera unga och hungriga spelare som bara kliver fram och inte är rädda att ta för sig. Det kan vi ha nytta av.