Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Surt som fan – bara att deppa ett tag nu”

Fredrik Lindahl deppar efter uttåget. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Malmö kopplade greppet mot Sävehof och var på väg mot en avgörande match på hemmaplan. 

Då klappade laget ihop fullständigt och säsongen är över. 

– Det är surt som fan, säger Fredrik Lindahl, 35. 

Gästerna inledde andra halvlek starkt i Partille arena och seglade ifrån med fem bollar. Laget gjorde mål på det mesta och var på väg mot en femte avgörande match i Malmö, men när Sävehof satsade på en extra utespelare förändrades allt.

 Till slut vann Sävehof med 29-28 efter Jonas Larholms avgörande mål och är klart för semifinal efter 3-1 i matcher mot HK Malmö.  

– Jag vet inte vad jag ska säga. Uppenbarligen har Sävehof varit lite bättre än oss. Vi spelade ju väldigt, väldigt bra i början på andra, men sedan gör de 5-0 på oss ganska snabbt. Vi gör inga mål framåt och i slutet var det likaläge två gånger om, men de gör mål i sista minuten och det gör inte vi, säger Fredrik Lindahl, som var en av Malmös bättre spelare. 

Säsongen är alltså över för tabelltvåan, som på förhand var klar favorit mot sjuan från Partille. 

Lindahl: ”Jag kör på som vanligt”

Hur går ni vidare efter det här? 

– Det är tufft att tänka på det nu. Idrotten är svart eller vit, det finns inga mellanlägen. Antingen är man glad eller besviken. Adrenalinet är aldrig så högt som när man vinner och det är samma åt andra hållet. Det är bara att deppa ett tag nu, sedan kommer det en ny säsong oavsett. Det har varit tajt i alla matcher, men vi har inte varit tillräckligt bra helt enkelt. 

Vad behöver ni förbättra? 

– Vi ska vara hetare och skarpare på hemmaplan, framför allt.  Nu tappade vi två matcher hemma mot Sävehof och det är inte bra. Det var ju den lilla fördelen vi skaffade oss i serien genom att komma tvåa. Så där måste vi bli bättre. Vi är väl trygga hemma normalt sett, men det är tufft när det blir så här, säger Fredrik Lindahl. 

35-åringen har kontrakt även nästa säsong. 

– Jag ska spela, jag kör på som vanligt även om det känns surt nu.