Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Storstjärnan slutar efter nya SM-guldet

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Sävehof tog hem sitt 14:e SM-guld i historien. 

I och med guldet gjorde Johanna Ahlm sin sista handbollsmatch. 

– Det är något magiskt över den här klubbikonen, säger hon efter matchen. 

Johanna Ahlms sista handbollsmatch. Med 141 landskamper och nu fem SM-guld lägger stjärnan av efter den dramatiska matchen mot Skuru som avgjordes efter förlängning i Eriksdalshallen under söndagen där Sävehof till slut vann med 27-26. 

Sävehof hade en 2-0-ledning inför den tredje matchen mot Skuru och har haft det ganska lätt för Skuru då de hade slagit dem i finaler tidigare. Men Skuru stod emot bra mot Sävehof som ändå till slut lyckades vinna i förlängningen.

Och Johanna Ahlms glädje gick det inte att ta miste på efter matchen. Guldhjälm, medalj runt halsen och en obeskrivlig glädje för klubben i hennes hjärta. Och hon hade lite svårt att summera matchen som nyss utspelade sig. 

”Så klar med handboll nu”

– Man bara: vad hände? Jag vet inte riktigt vad som hände, men vi vann och det här laget och den här klubben... Det är något magiskt över den här klubbikonen, säger hon och pekar på Sävehofs klubbmärke på bröstet. 

Och i och med att det 14:e guldet bärgades lägger alltså 31-åringen skorna på hyllan.

Hur går tankarna nu efter din sista match? 

– Bättre avslut finns inte. Det är så kul och skönt och jag känner mig så färdig med handboll nu. Det här kommer man självklart sakna. Men jag hoppas de kommer fortsätta på samma fina resa framöver. 

Vad är det som gör att ni vinner den här SM-finalen? 

– Vi är ett lag. Det är så sjukt bra tjejer som står upp för varandra och man har sina roller. Vissa gör mycket mål och vissa arbetar som svin bakåt. Jag tycker alla är en stor del i det här. Det är tjejer som sitter på bänken som kämpar varje träning för att göra oss andra bättre.