Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnornas livspussel: ”För dyr för att värva”

Jamina Roberts spelar numera i danska Randers.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Emil Berggren har sedan en månad tillbaka tillträtt som ny sportchef i Sävehof.
Foto: HENRIK JANSSON

GÖTEBORG. Jamina Roberts, 29, har ett år kvar på sitt kontrakt i Danmark.

Emil Berggren, 32, har nyligen tillträtt som sportchef i Sävehof.

Återigen är det ett pussel som ska lösas för det svenska handbollsparet.

– Vi får se hur mycket vi kommer att ses – förhoppningsvis blir det ändå en del, säger Jamina Roberts.

– Hon är för dyr för att värva, skämtar Berggren.

Jamina Roberts.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Partille cups tredje dag har de senaste åren varit synonymt med en all star-match.

Ett antal kända handbollsansikten från både då och nu dyker upp för att spela en vänskapsmatch inför välfyllda läktare på Heden.

Den här gången var svenska profiler som Jamina Roberts, Johanna Ahlm, Kristian Meijer, Patrik Fahlgren, Michael Apelgren, Emil Berggren och Magnus Wislander med och spelade.

– Det gick väl så där får man säga, det är lite svårt och ovant att spela i de här förhållandena. Det var skitkallt innan matchen men sen gick det okej, säger Jamina Roberts om matchen i torsdags.

Stjärnans hektiska år: ”Får se om man håller”

Den svenska landslagsstjärnan är hemma i Göteborg på semester. 

Men om bara ett par veckor är det dags att åka tillbaka till Danmark igen, där en ny säsong med Randers väntar.

– Det är mycket som händer kommande säsong, framför allt vad gäller landslaget. Vi har ett VM som väntar och så får vi se om vi lyckas kvalificera oss till OS. Sen får man se om man håller rent handbollsmässigt, säger hon med ett leende.

Hemma i Sverige har pojkvännen Emil Berggren bytt bana.

Efter drygt en halv säsong i IFK Ystad blev det i juni klart att 32-åringen avslutar sin aktiva karriär för att ta över som sportchef för Sävehofs dam- och herrlag.

Emil Berggren och Jamina Roberts firar SM-guld 2010.
Foto: TOMAS LEPRINCE

”Jobbar med det som är roligast”

– Jag har varit på nya jobbet i lite drygt en månad nu och det är jättekul. Nu jobbar man med det man tycker är roligast! Sen finns det några saker administrativt som man kanske inte tror ska ligga på ett sportchefsbord. Men det är kul att lära sig sådana saker också, säger han.

Paret har varit tillsammans i närmare tio år, men med två aktiva karriärer har det inte alltid varit helt enkelt att få ihop livspusslet.

De bodde tillsammans när båda spelade i Ungern – men nu tvingas de återigen att ha förhållandet på distans.

– Just nu fungerar det ganska bra. Jamina har haft semester den senaste tiden. Annars har vi varit särbos mycket, vi är vana. Vi har varit tillsammans i tio år och jag tror inte ens att vi har bott ihop hälften av den tiden. Men det är klart, sista tiden har vi umgåtts jäkligt mycket, så vi får se hur det blir. Det bör funka, säger Berggren.

Emil Berggren, 32, valde att avsluta den aktiva karriären efter säsongen i Ystad.
Foto: BILDBYRÅN

”Kanske kan åka hem vissa helger”

Jamina är inne på samma spår:

– Vi är vana vid det. Vi får se hur mycket vi kommer att ses, förhoppningsvis blir det en del. Vi har ingen europacup med Randers så jag kanske kan åka hem vissa helger, säger hon.

Kommer Emil att värva hem dig till Sävehof nästa säsong?

– Det är ingenting som vi har pratat om, jag har ju kontrakt ett år till som sagt. Sen handlar det väl mer om vad jag vill. Jag vet inte om jag kommer att känna mig klar med utlandet än. Men om jag vill flytta hem så känner jag ju sportchefen, jag kanske kan få ett kontrakt om jag har lite tur, säger hon med ett skratt.

Berggren:

– Hon är för dyr för att värva! Nej, men vi får se. Hon vill nog vara ute lite längre. Det är ganska mycket roligt som väntar henne närmsta tiden med VM och OS. Jag kanske kommer fråga på skoj någon gång, men jag märker nog när hon är redo.

Så blir vädret kommande dagar.