Stark slutspurt gav Sävehof segern

Sävehofs Rune Schröder.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Med tio minuter kvar att spela låg Sävehof under med 25–26 mot Lugi. 

En imponerande slutspurt senare hade man vänt och vunnit med 34–29. 

– Vi har ett väldigt bra självförtroende just nu, säger Sävehofs Rune Schröder till C More. 

Sävehofs herrar har fått en fin start på säsongen och hakar på Malmö och Ystad i toppen av den haltande tabellen. 

I årets sista match stod Lugi på agendan. En match där Lugi spelade bra och såg ut att gå mot segern – innan Sävehof lade in en stark slutspurt och gick från underläge 25–26 till seger 34–29.

– En jättetaktisk match, två bra tränare som är jättebra på taktik. Jag tycker försvaret är ganska okej och Lugi kan inte fixa det i andra halvlek, säger Sävehofs Rune Schröder till C More. 

Hakar på i toppen

Schröder menar att försvarsspelet var nyckeln bakom vändningen. 

– När vi ligger under står vi bra i försvar och lyckas dessutom få till några kontringar som vi gör mål på. Sen har vi bra självförtroende just nu och det känns väldigt bra att vi får med oss två poäng i dag. 

Segern betyder att Sävehof alltjämt hakar på i toppen. Och målsiktet – det är tydligt inställt. Det är topp fyra som gäller. 

– Jag hoppas att vi kommer topp fyra så vi får hemmaplan i slutspelet. Jag är inte överraskad att vi ligger med så bra hittills, vi har spelat väldigt bra och jag tror nog att vi har en nivå till i oss, säger Schröder. 

Alingsås vann mot Aranäs

Matchen var Sävehofs sista för 2020, men också inför det stundande VM-uppehållet. Nästa match är hemma mot Aranäs först den 3 februari – alltså om lite drygt fyra veckor. 

För konkurrenten Alingsås blev det en desto behagligare resa till seger när laget ställdes mot Aranäs på bortaplan. Alingsås tog tidigt ledningen och höll den sedan i princip hela matchen igenom. Slutresultatet skrevs till 31–26.