Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är parodi – domarna är så jävla märkvärdiga”

Andreas Lang öste in mål mot Sävehof. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Alingsås Niclas Barud mot Sävehofs Sebastian Karlsson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Flera slag i ansiktet – och tre röda kort. 

SM-finalreprisen blev en hetsig historia. 

– Det är parodi. Domarna är så jävla märkvärdiga och vill inte ens diskutera. De får skärpa sig, säger Sävehofs tränare Kristian Berndtsson efter förlusten mot Alingsås (30-35).  

Lagen möttes i SM-finalen i våras och då blev Sävehof svenska mästare. 

Alingsås fick viss revansch när man slog Sävehof i seriepremiären i höstas – och på tisdagskvällen var det alltså dags igen. 

Det blev en jämn batalj, i alla fall i första halvlek. Lagen följdes åt länge innan gästerna kopplade ett visst grepp och fick med sig ett tvåmålsläge inför andra halvlek (13-15), inte minst tack vare storskytten Andreas Lang. 

Alingsås ökade tryckte efter paus och fick flera enkla kontringsmål. Sedan blev det grinigt i båda lägren. 

Alingsås Johan Nilsson gick på genombrott, William Bogojevic försökte stoppa honom – och träffade med ett slag i ansiktet. Rött kort direkt efter 43 minuter, ett beslut som rörde upp heta känslor. 

”Det är för dålig nivå”

– Vi har en kille som får hjärnskakning (Gzim Salihi) och inte kan spela vidare, vi har flertalet situationer, fem-sex stycken i ansiktet som är solklara i min värld, och vi har en enstaka och åker ut direkt, säger Bogojevic och fortsätter: 

– Det ska tillåtas lite, men det är på tok för mycket i dag. Och när vi har skadade spelare… det är för dålig nivå, men jag vill inte gnälla. 

Men tycker du att ditt röda kort är korrekt? 

Jag vet inte, jag har inte sett situationen, men jag tycker att de ska ha något också. Vi förlorade inte på grund av domarna, det vill jag ha sagt. 

Gzim Salihi skadad 

Kort därpå åkte Alingsås Andreas Berg på sin tredje tvåminutare och fick också rött kort. 

Hemmalagets Gzim Salihi fick en smäll i i första halvlek och kunde inte spela vidare. Om det handlar om en hjärnskakning så är det hans andra på bara två veckor. 

– Det är helt uppenbart att han får ett slag i ansiktet, men domarna är inte ens framme och diskuterar. Jag tycker att det är parodi, säger Sävehofs tränare Kristian Berndtsson och fortsätter: 

– Gzim mår inte bra. Han har ont i huvudet och om det är allvarligt kan han vara borta länge. Vi skyddar våra spelare. 

Kristian Berndtsson är inte alls nöjd med domarnivån. 

– Det är extremt konstiga situationer, att man inte ens har en diskussion om att det är fyra-fem huvudslag mot våra spelare. Direkt när vi gör någonting så blir det rött direkt. Som sagt, jag tycker att det är parodi faktiskt. 

Vad sa domarna? 

– De säger ingenting. De är så jävla märkvärdiga och vill inte diskutera den jävla situationen. Nu får de skärpa sig. Gzim kan ju vara borta nu. 

”Försvarar inte det”

– Alingsås spelar jättefult, men domarna tillåter ju dem att göra det. Då blir det så här. Jag är glad att våra killar håller sig på marken och inte ger igen, säger Kristian Berndtsson. 

Alingsås tränare Mikael Franzén tycker att det var ”ganska jämnt fördelat” när det gäller slag i ansiktet. 

– Det blir konstiga situationer när de kommer med låg fart, backar undan och kommer igen. Det är svårt som försvarare att ta bort armarna i det läget när det är lite dåligt tempo. Man är inte van riktigt vid det och då träffar man lite väl illa ibland kanske. 

– Klart att jag inte försvarar att vi slåss i ansiktet. Det är inget vi ska göra, men det blev konstiga situationer i dag. Mycket känslor, men jag hoppas verkligen inte att Gzim fick hjärnskakning, det vore tråkigt som fan. 

Vad avgör matchen till slut? 

– Vi är coolare och lite bredare i dag, de byter runt ganska mycket. Vi kontrollerar matchen efter en bra start i andra. 

”En rörig match”

Alingsås skytt Andreas Lang fick mycket yta, tackade och tog emot och dunkade in tio bollar. 

– Det gick bra målmässigt, men annars var det en ganska rörig match. Vi får övertaget med några mål och håller det. En skön vinst, säger han. 

Vad tycker du om duellspelet? 

– Det blir heta känslor i ett derby. Inget slag i ansiktet är avsiktligt, men det blir lätt så i handboll. Man undviker ju helst det så klart. Jag hoppas det går bra för dem, säger Lang. 

I slutminuterna åkte Alingsås Axel Franzén på sin tredje utvisning och fick rött kort. 

När krutröken lagt sig hade Alingsås, som nu återtar serieledningen, vunnit med klara 35-30. 

Sävehof får ladda om och möter Sporting Lissabon i Champions League på lördag. En direkt avgörande match. 

– Vi får ta med oss det vi gjorde bra i dag. Vi har allt att vinna där nere, säger William Bogojevic.