Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen: Första segern mot Sävehof på 15 år

Tilda Olsson har tidigare spelat i Sävehof. Foto: Önnered
Sävehof hade en tung kväll i Önnered i västra Göteborg. Foto: BILDBYRÅN
Maja Eriksson. Foto: BILDBYRÅN

En överraskande seger med 29-24. 

Önnered hade inte slagit Sävehof på 15 år. 

– Väldigt härligt. Vi har ändrat till ett mer modernt spel och nu ser vi resultatet, säger Tilda Olsson, 23. 

Hon och ungefär halva laget har ett förflutet i just Sävehof. Tilda Olsson blev svensk mästare förra våren, men lämnade klubben i somras för Önnered. 

– Det funkade inte så bra i Sävehof, både jag och klubben tyckte att det var bättre att jag spelade någonstans och jag är glad för att det blev som det blev. Det handlade inte så mycket om speltiden utan om att det inte riktigt blev som planerat. Jag är fortfarande ung och har flera kliv att ta och det här var rätt steg för mig, säger Tilda Olsson, som gjorde fyra mål på sex skott i prestigemötet. 

– Jag har fått bättre självförtroende och känner mig säkrare. Jag börjar få ut det jag vet att jag har inom mig och det känns skönt. 

Thess Krönell och Tilda Olsson när Sävehof blev mästare förra våren. Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Var det några hard feelings när du lämnade Sävehof? 

– Absolut inte. Det kändes tryggt och skönt bara. 

”Då är vi jävligt bra”

Annars började det som väntat i västra Göteborg. Gästerna från Partille gick tidigt ifrån, men Önnered bet sig kvar i matchen och sedan följdes lagen åt. Men i slutet kom rycket, och det var hemmalaget som gjorde det. Önnered vann till slut med 29-24, lagets första seger mot Sävehof på 15 år och 26 matcher. 

– Vi håller oss till planen vi lagt upp och är väldigt konsekventa. Vi ger inte bort så mycket och de gör inte så många mål i första- och andrafas. Och när vi spelar som vi ska är vi jävligt bra, säger Tilda Olsson. 

Önnered har fått ett lyft efter nyår och har tre segrar på de fyra senaste matcherna. Laget parkerar nu ovanför slutspelsstrecket i tabellen. 

”Kul med liv på läktarna”

– Vi har haft en tydlig plan sedan första tiden i höstas. Vi ska spela ett mer modernt spel och tanken var att man skulle se resultaten på våren och det är det vi visar upp nu, säger Tilda Olsson. 

Hur var stämningen på planen? 

– Det var lugnt och samlat men ändå taggat. Anspänningsnivån var helt rätt. Sedan var det lite liv på läktarna och det är alltid kul.