Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sju mål – nyförvärvets bästa match hittills

Sävehofs iranske landslagsman Pouya Norouzinezhad jublar efter ett av sina sju mål mot Lugi.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Före matchen mot Lugi hade han gjort tolv mål på sex matcher.

Men när Sävehof vann hemma med 27–25 stod iranska nyförvärvet Pouya Norouzinezhad, 25, för sju mål.

– Hur många mål jag gör är inte viktigt. Det enda som betyder något är att vi vinner, säger han.

När spelande tränaren Jonas Larholm försvann alldeles före seriestarten blev det en lucka på nio meter hos svenska mästarna Sävehof.

I slutet av oktober presenterades ersättaren: Pouya Norouzinezhad, iransk landslagsman som kom från tyska ligaklubben Gummersbach.

Tungt skytte bakom segern

Han blev inte spelklar till Champions League, men väl till handbollsligan. Där bröt han dock näsan redan i matchen mot Hallby 22 november.

– Jag hade tur som inte fick någon hjärnskakning. Nu är jag bra igen, säger Pouya Norouzinezhad.

I ett Sävehof där storskytten Gzim Salihi fortfarande är borta efter dubbla hjärnskakningar är det en stor lättnad att den iranske landslagsmannen börjat komma i gång.

Mot Lugi var det framförallt tungt skytte från William Bogojevic (tio mål) och Norouzinezhad som offensivt låg bakom segern.

I försvaret gjorde dessutom försvarsgeneralen Vetle Eck Aga comeback efter lång skadofrånvaro.

”Gillar Sävehofs sätt att spela”

I avsaknad av de båda mittsexorna Christoffer Brännberger (avstängd efter rött kort senast) och August Blanche (skadad) fanns assisterande tränaren Emil Berggren ombytt med nummer sex på ryggen.

– Vi har haft många skador och spelar med ett ungt lag. Jag är mycket stolt över laget att vi kunde spela så bra och vinna den här matchen, säger Pouya Norouzinezhad.

Det här var din bästa match så här långt. Börjar du lära dig Sävehofs sätt att spela?

– Innan jag kom hit såg jag några av Sävehofs matcher och vet hur laget spelar. Det var en av anledningarna att jag ville komma till klubben, jag gillar Sävehofs sätt att spela, svarar den iranske landslagsmannen.

”Blev lite för teoretiska”

Segern innebär att de regerande svenska mästarna passerade Lugi och Ystad i tabellen och gick upp på sjätte plats.

– I dag var en bra dag. Jag är lycklig. Grattis till hela laget för ett bra jobb, säger Pouya Norouzinezhad.

I Lugi var det inte lika glada miner.

Lundensarna hade chansen in i slutminuten, när det stod 26–25. Men en straff för Sävehof 20 sekunder före slutsignalen spräckte möjligheten att ta poäng.

– Riktigt surt, det kändes som att vi kunde tagit poäng i dag. Tyvärr blev vi lite för teoretiska, säger Lugis tränare Tomas Axnér till Sydsvenska Dagbladet.