Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Serieledaren vände – gjorde nio mål i rad

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Önnered spela bra och tog ledningen med 10–8.

Då körde serieledande Alingsås över sina motståndare och gjorde 9–0 på 13 minuter.

– Vi fick några räddningar och fick till några kontringar, är sexmålsskytten Andreas Langs förklaring efter segern med 31–20.

I söndags förlorade Alingsås mot CSM Bukarest och åkte ur Challenge cup.

Nu handlar resten av säsongen bara om slutet på serien och det kommande slutspelet.

– Det är klart att det är surt att vi åkte ur Challenge cup. Men nu är det som det är och då är det bara att köra på, säger Andreas Lang.

Låg under efter 20 minuter

Han gjorde själv Alingsås och matchens första mål efter 30 sekunder, men sedan blev det kärvt. Önnered stod upp bra och hade största tiden ledningen under de första 20 minuterna.

Men efter att David Sandberg efter 19.42 gett hemmalaget ledningen med 10–8 och det var ordentlig fart på Önnered hände något – med Alingsås.

– Det är svårt att säga vad som hände. Vi tände till och kom in i matchen mer. Vi fick lite enkla mål och hade bättre försvarsspel, säger Andreas Lang.

Under resten av matchen dominerade Alingsås och ökade avståndet till Önnered.

Sex matcher kvar

Andreas Lang gjorde själv sex mål – men var inte nöjd med sin egen insats.

– Jag brände för många lägen, jag är inte jättenöjd. Det kanske hade varit okej om jag hade gjort fyra mål till, säger han.

Alingsås tog tillbaka serieledningen när det nu återstår sex matcher av grundserien.

– Det är hur viktigt som helst att stanna på förstaplatsen. Vi vill ha alla fördelar som den placeringen skulle ge, säger han.

Behöver förmodligen vinna varje match

Men det återstående programmet är minst sagt tufft. Alingsås har bland annat kvar att möta tvåan Malmö, trean Kristianstad och fyra Skövde innan det är dags att göra upp om medaljerna.

– Det är så jämnt att vi förmodligen är tvungna att vinna varje match för att vinna serien, säger Andreas Lang.