Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sävehof visade klass – hänger på i toppen

Wilma Kroon Andersson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

En tät defensiv, en storspelande målvakt och en rapp offensiv. 

Kungälv hade inte mycket att sätta emot Sävehof – som hänger på i toppen. 

Partillelagets målvakt Wilma Kroon Andersson, 22, tog 10 av 16 skott före paus vilket ger en räddningsprocent på finfina 62,5. Hemmalaget Kungälv hade svårt att ens komma till bra lägen, och i offensiven gick det undan för gästerna som ville driva upp tempot så mycket som möjligt. 

Och det gav resultat. Sävehof, med Mathilda Lundström i spetsen framåt (satte sex av sju skott i första), ledde med hela 16-7 i paus. 

– Vi är nöjda med starten på matchen där vi visade att vi var redo från början. Det var något vi hade pratat om inför avkast, säger tränaren Rasmus Overby.

Kungälv bättre i andra

Sävehof kom dock av sig helt i början av den andra halvleken och lyckades inte göra mål på nästan nio minuter innan Jamina Roberts klev fram och prickade in 17-9. Det blev aldrig spännande och Wilma Kroon Andersson och kompani vann till slut med 27-15. 

– Det är bra att åka till Kungälv och vinna med tolv. Så vi är nöjda med det, men andra halvlek var ingen höjdare så det får vi kolla närmare på, säger Rasmus Overby. 

Tack vare segern befäster Sävehof (18 poäng) sin tredjeplats och knappar in två pinnar på Skuru (24) och Höör (22). Det gulsvarta laget har också två hängmatcher tillgodo och möter just Skuru borta i nästa omgång. Kungälv ligger på nionde plats.