Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sävehof utslaget ur Champions League

Jonathan Edvardsson och hans Sävehof är utslaget ur Champions League.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Sävehof behövde ta en poäng.

Men det var i stället Sporting Lissabon som vann med 27–20.

Därmed är de regerande svenska mästarna utslagna ur Champions League.

– Förhoppningsvis ser vi om någon vecka eller två att vi har gjort det bra. Men nu är det bara tungt, säger Sävehofs lagkapten Jonathan Edvardsson.

Efter seger med 30–29 mot slovakiska Tatran Prestov förra lördagen hade Sävehof hopp om att ta sig vidare i Champions League.

Eftersom de i höstas vann hemma mot Sporting Lissabon åkte de till Portugal med förhoppningen att ta den poäng som behövdes.

Men det var ett skadeskjutet Partille-lag som kom ut till den avgörande matchen.

Sporting kopplade tidigt grepp

Tunge skytten Gzim Salihi åkte på sin andra hjärnskakning på kort tid mot Alingsås senast i handbollsligan och spelade inte.

Norske försvarsgeneralen Vetle Eck Aga har varit borta länge och kunde inte heller vara med.

Sebastian Karlsson kvitterade till 2–2 efter drygt sex minuter. 

Därefter var Sävehof aldrig riktigt nära att rubba hemmalaget.

– Dom greppade tag i matchen ganska tidigt. Framförallt beroende på att deras målvakt var fantastisk i början. Vi kom till lägen, men lyckades inte få in bollen, säger Jonathan Edvardsson.

Ville haft med båda lagen

I halvtid ledde Lissabon med 14–9. I början av andra halvlek gjorde hemmalaget det avgörande rycket. Efter knappt 43 minuter stod det 20–12.

När kände du att matchen var på väg att glida er ur händerna?

– Om man ser på det utifrån ser man kanske att de gick ifrån ganska tidigt. Men är man på banan kör man bara, då tänker man inte på sånt, säger Edvardsson.

Sävehofs herrar är utslagna ur Champions League medan damerna är bland de tolv lag som är kvar i turneringen.

– Det hade varit så roligt att få med båda lagen, det är inte många klubbar som har klarat det. Men de senaste veckorna har vi åkt på fem hjärnskakningar och tre brutna näsben. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson.

Derby på tisdag

På tisdag är det dags igen för Sävehof. Derby mot RIK i Scandinavium.

– Nu gäller det att omvandla energin från den här matchen och dra något positivt ur den som vi kan ha med till RIK-matchen. Även om det är jobbigt nu ska det bli fantastiskt roligt att spela derby, säger Jonathan.