Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sävehof tog hem derbyt – tunga namnen hyllas

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Sebastian Karlsson. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
William Bogojevic. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Till slut tog Sävehof hem derbyt mot Önnered. 

Jonathan Edvardsson och William Bogojevic visade vägen i båda riktningarna. 

– De är jäkligt viktiga för laget, säger kantspelaren Sebastian Karlsson. 

Önnered gav sig inte utan jobbade sig in i matchen och hade likaläge i andra halvlek, men skärpt försvarsspel i slutet och flera viktiga räddningar av Agust Eli Björgvinsson avgjorde. 

Sävehof vann med 30-27 och tog sin andra raka seger i serien. 

– Det är lite upp och ner från vår sida. Vi behöver bli mer alerta och mer aggressiva åt båda håll. Framåt var vi lite oskarpa och bakåt saknades det energi. Lite onödigt att det blev så jämnt, men det är derby och Önnered är förstås taggade. Vi är inte riktigt där, som det heter, och lägstanivån måste upp, men vi vinner ju och det är skönt, säger Sebastian Karlsson, som gärna lyfter fram lagkompisarna Jonathan Edvardsson och William Bogojevic. 

– De är väldigt vassa både framåt och bakåt och gör viktiga mål och assist. De är jäkligt viktiga för laget. 

”Har några kompisar där”

Bogojevic och Gzim Salihi dunkade in sju bollar var, Edvardsson fick nöja sig med sex mål. 

– Det var skönt att vinna. Mycket folk på läktarna, go stämning och jag har några kompisar i Önnered också, säger lagkapten Edvardsson och fortsätter: 

– Önnered är duktiga och ger aldrig upp, det speglar matchbilden. Nu är det bara att analysera den här matchen i dag och i morgon och sedan stänga den. Vi behöver bli lite jämnare. 

Sävehof fick en flygande start i Champions League med fyra raka segrar innan Bidasoa Irun från Spanien satte stopp två gånger om. 

Möter Cocks

– De började ju sagolikt, men vi har kommit ner på jorden igen efter mötena med spanjorerna, haha. Men det är bara att studsa tillbaka mot Cocks (Finland) på lördag, säger Sebastian Karlsson. 

Den fysiska statusen i laget är på topp, poängterar Jonathan Edvardsson. 

– Kropparna känns jättebra och vi har en bred trupp. Nu är det bara att ladda om, säger han.