Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sävehof på väg mot semi – efter jätterysare mot Guif

Jonathan Edvardsson klev fram mot Guif.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Sebastian Karlsson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Guif ledde med tre bollar med fem minuter kvar och var på väg att utjämna till 1-1 i matcher. 

Då kvicknade Sävehof till och kvitterade med två sekunder kvar – och mycket handlade om supertalangen Elias Ellefsen á Skipagøtu, 19. 

– Han är helt orädd, så jäkla gott att han kliver fram, säger Sebastian Karlsson. 

Den 70 minuter långa drabbningen vann Sävehof till slut med 31-28. Men det var Guif som länge hade kommandot. Med fem minuter såg det nästan avgjort ut. 

– Det är inte över förrän den feta damen har sjungit, som det brukar heta, säger Sebastian Karlsson. 

Hemmalaget ledde med 23-20 och var på väg att utjämna kvartsfinalserien till 1-1 i matcher, men Sävehof visade mental styrka. Med bara två sekunder kvar skickade Elias Ellefsen á Skipagøtu, 19, en av världens största handbollstalanger, in 23-23 och tog rysaren till förlängning. 

Jättetalangen hyllas 

Och även där hade Elias Ellefsen á Skipagøtu, som kommer från Färöarna, en framträdande roll. 19-åringen prickade in tre mål, lagkaptenen Jonathan Edvardsson klev också fram när det behövdes som bäst och i förlängningen var de regerande mästarna klart starkast. 

– En jäkligt skön seger. En riktig slutspelsmatch som publiken hade älskat att se. Det var inte direkt fläckfritt, men vi fick ju med oss momentum in i förlängningen och det avgjorde, säger Sebastian Karlsson, som hyllar Elias Ellefsen á Skipagøtu. 

– Han är helt orädd och så spelintelligent och har en jäkla förmåga att göra mål. Han kom in och tog ansvar och utsågs med all rätt till matchens lirare. 

Jonathan Edvardsson håller med Karlsson: 

– Elias är en av grabbarna som älskar att tävla, han sticker in näsan och det är fantastiskt att se på vilket sätt han kliver fram. Han bara kör. 

Matchboll på söndag

Nu leder Sävehof med 2-0 i matcher och har chansen att bli klara för semifinal på hemmaplan på söndag. 

– Det finns absolut inget utrymme för underskattning, säger Sebastian Karlsson. 

Vad talar för er? 

– Att vi har många BK Häcken-fans i laget och därmed mycket vinnarkultur, haha. Nä, men vi har bra självförtroende och ska se till att greja detta på hemmaplan.